Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

“El català i Catalunya només ens té a nosaltres”

'Territori de premi' i 'De l’aigua' són els dos treballs literaris que s’han presentat en la recepció institucional de l'IEI de Lleida

Sant Jordi 2015,IEI,Joan Reñé
El president de la Diputació, Joan Reñé, en la recepció institucional de Sant Jordi. (Foto: Carlos Bonfill)
Seguint amb els actes institucionals de la Diada de Sant Jordi, s’ha celebrat la recepció institucional de Sant Jordi al Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Autoritats, representants institucionals i gent de la ciutat han acudit a la presentació durant l’acte dels llibres Territori de premi i De l’aigua, acompanyada de la musica de Lleida Art. Un acte de reconeixement a la cultura i a la literatura catalana, sobretot a aquella que es fa des de les terres de Lleida.


El treball De l’aigua sorgeix a partir d’un concurs de fotografia, convocat pel propi IEI a Instagram, amb el tema #laiguaalatevacomarca. A través d’imatges, que tothom ha pogut aportar, i amb textos literaris de diferents autors de les comarques de Lleida, elogien l’aigua com a “font de riquesa imprescindible”.

L’altre llibre presentat, Territori de premi, és un homenatge al projecte turístic que es va iniciar fa 25 anys. Un llibre que ens trasllada a aquells paisatges, història, tradicions i gastronomia autòctona que ens fan sentir tant orgullosos. Un treball que recull els 25 anys del premi Pica d’Estats fet per grans periodistes que han seguit el fil conductor de les comarques de Lleida i d'allò que ens trasllada de forma molt clara al món.

El  president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha recordat també a Abel Martínez, el professor lleidatà mort a l’institut Joan Fuster de Barcelona: “La Diada de Sant Jordi, i tot aquest component simbòlic, cultural, humà i moral que representa, és la millor resposta que podem donar junts a aquest episodi tràgic que hem viscut durant aquests dies”. I ha argumentat que els llibres i el foment de la lectura són “la millor base per a crear un món millor”.

A més, Reñé, ha destacat la necessitat de traslladar i donar a conèixer el dia de Sant Jordi, de compartir aquest sentiment comunitari arreu del món, perquè “coneguin, entenguin i sàpiguen com som, què volem i què volem ser”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat