Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida bat aquest any el rècord en producció literària amb 32 novetats lleidatanes

La Diada de Sant Jordi comença amb el tradicional esmorzar literari de Pagès Editors i la presència dels autors lleidatans

Sant Jordi,llibre,Pagès Editors,esmorzar literari,
La Diada de Sant Jordi comença amb el tradicional esmorzar literari de Pagès Editors. (Foto: Carlos Bonfill)
Llibres i roses entre petons i rialles. Un any més, Sant Jordi es converteix en la data més desitjada per les parelles. Floristes i llibreters enllesteixen les seves parades, mentre que els autors es reuneixen al primer acte oficial del dia, l’esmorzar literari de la Diada de Sant Jordi que organitza Pagès Editors. 


Lluís Pagés, propietari de l’editorial, celebra juntament amb amics i amigues, escriptors i escriptores, polítics i polítiques. 25 anys de professió. Es preveu que la venda de llibres s’incrementi un 5%, però Pagès no vol aventurar-se i, per tant, no s'atreveix a donar una xifra, però la seva sensació és bona, i és que ha editat al voltant de 200 llibres en un any. D’aquests, 150 són en català i la resta, en castellà. “Podríem dir que fem un llibre per dia treballat”, explica Pagès entre rialles, abans que comenci l’esmorzar. Tot i així, no creu que la crisi s’hagi acabat. En aquest sentit, Eulàlia Pagès, filla de l’editor, comenta que a través de la seva distribuïdora porten dos mesos preparant el certamen i repartint totes les novetats literàries arreu del territori perquè cap persona es quedi sense el seu exemplar.

Però si aquest Sant Jordi destaca per alguna cosa és per la quantitat d’autors lleidatans que han presentat un llibre. “Tenim 32 autors de Lleida que avui presenten el seu llibre. Crec que hem arribat al rècord de producció literària des de Lleida en els diferents formats”, ha explicat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que es troba entre el rànquing amb el llibre que porta per títol L’alternativa socialdemòcrata, amb què insta a recuperar la socialdemocràcia per mantenir l’estat de benestar a través de l’aprofundiment de la democràcia i la transparència. “L’estat de benestar ha de tenir una orientació en clau educativa, cultural, artística i de lleure i ha de deixar de banda el consumisme pur que ha acabat sent”.

L’escriptora Gemma Casamajó, premi Jordi Pàmies, ha estat l’encarregada d’inaugurar l’esmorzar amb la lectura del poema “Elogi de la lectura”, amb què ha fet referència als llibres que romanen després de ser venuts i als espais de lectura. Sent conseqüent amb la realitat, creu que la gent llegeix cada vegada menys literatura i “almenys desitjo que un dia com el d’avui pugui servir per recuperar-la”. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat