Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El 7è accent de Sant Jordi

Celebrem la Diada amb una parada a la plaça Sant Joan que exposa una desena de novetats editorials, totes elles amb descomptes

7accents,parada,Sant Jordi
L'equip comercial de 7accents, a la parada de Sant Jordi. (Foto: Carlos Bonfill)
“Passejant per les paraules amb els ulls oberts, pots ser príncep d´Equitània o encantador de serps. Volar en un cavall alat, desenterrar un tresor o, si vols, pots fer en vuitanta dies tota la volta al món”. I és que, com diu la cançó de Sau "(Amb un llibre), mai estaràs sol", la literatura té el poder de transformar-nos, fer-nos viatjar sense sortir al carrer i aprendre a navegar en mons de paper. Avui, 23 d’abril, tornem a viure una nova Diada de Sant Jordi carregada de propostes per endinsar-nos en indrets desconeguts. Aprofitem per traslladar aquesta tradició de segles tot regalant llibres a familiars, amics, enamorats i companys de batalla...


Per aquest motiu, 7accents té una parada situada a la plaça Sant Joan, número 18, amb una desena de llibres per escollir de les 10.00 h fins a les 20.00 h. Si porteu el respectiu descompte del número 23 del setmanari, que encara es troba als quioscos, podreu aconseguir una de les novetats literàries d’enguany per 1 euro menys respecte a la resta d’establiments. Per fer de la Diada un dia especial, també repartirem còctels de les 17.00 h a les 20.00 h.
 
Entre les novetats d’enguany es troba el llibre Sóc de l’Oest del Sr. Postu, personatge lleidatà emmascarat amb més de 30.000 seguidors a les xarxes. També hi és Puta Pasta d'Emili Bayo, novel·la ubicada a Barcelona i Lleida que relata les penúries d’un negre literari que decideix participar en un robatori al domicili d’un diputat. Entre les cinc primeres posicions també es troba l’últim de Francesc Pané, Cristall de Roca, que se centra en el robatori i la investigació d’una de les obres més emblemàtiques del Museu de Lleida: les dinou peces d’escacs d’entre els segles X i XI tallades en cristall de roca. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, també ha estat partícip d’un llibre, on es converteix en escriptor i protagonista. L’alternativa socialdemòcrata, escrit amb la col·laboració d’Albert Sáez, descriu tres etapes vistes des de la vessant socialista.
 
També s’hi troba Lleida, ahir i avui de Jaume de Francisco i Vidal Vidal, que és un recorregut per la Lleida del passat, comparant les imatges dels carrers i places de Lleida amb els mateixos enquadraments que fotògrafs locals van fer més de mig segle enrere. I l’última novel·la de Juan Cal, El exilio de Mona Lisa, que narra la història de dos refugiats catalans que es retroben a un petit poble de França fugint de Franco, que es convertirà en el dipòsit de la col·lecció renaixentista del Museu del Louvre. Vidal i Vidal també és l’autor d’Una casa blanca i altres cases, que és un conjunt de dinou relats que tenen com a denominador comú les emocions i els sentiments d’uns homes de mitjana edat vulnerables que comencen a prendre consciència de la seva maduresa amb totes les seves renúncies. Antònia Pons s’endinsa en La Funny i altres bèsties per presentar-nos la noia casada que viu que en un petit poble rural de Catalunya que analitza tots els personatges amb qui te relació. Políticament incorrecta i un xic gamberra, sempre contra els poders fàctics, la Funny relata la realitat quotidiana sense ornaments.
 
Canviant de registre, la lleidatana Carme Martínez Primo presenta Alegorías, una història que mostra una evolució espiritual més enllà del temps que ensenya el nou món que ja batega als nostres cors donant resposta a la por, al dubte o a la venjança. Femení plural, escrit per Mireia González Antó i Rosa M. Giralt Navarro, és un símbol de la força de la dona on s’expliquen les seves realitats, no només de Lleida, sinó de la Xina, de l’Índia, dels EUA, d’Egipte o del Regne Unit.
 
I, per últim, tindrem a la parada un llibre dirigit als més petits de la casa. Bestiolari de Joana Raspall de Josep Maria Aloy i il·lustracions d’Anna Clariana, aplega tots els poemaris de Joana Raspall que ha escrit sobre animals i bestioles, en què es mostren els valors de la senzillesa, l’alegria o la solidaritat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat