Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La nova sala de radiologia vascular intervencionista de l'Arnau evitarà 500 traslladats l'any a Barcelona

S'incorpora també una nova UCI amb accés permanent dels familiars

Hospital Arnau de Vilanova,Diputació de Lleida,UCI,radiologia
L'equipament ha estat finançat per la Diputació de Lleida amb 1,1 milions d'euros. (Foto: Diputació de Lleida)
La nova sala de radiologia vascular intervencionista de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que es posarà en marxa en breu, evitarà el trasllat de 500 pacients a Barcelona l’any. La nova unitat, pionera a nivell europeu, permetrà aturar hemorràgies internes i aplicar nous tractaments oncològics evitant o reduint els efectes de la quimioteràpia.

La unitat, que ha estat finançada per la Diputació de Lleida amb 1,1 milions d’euros, permetrà utilitzar tècniques d’imatge no només per a diagnòstic, sinó també per a tractaments mínimament invasius. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que la unitat d'angioradiologia és un equipament punter a l’Estat espanyol i a nivell europeu, la qual cosa permet posar a disposició de l’excel·lència professional dels facultatius de Lleida els millors equipaments per donar la millor atenció als ciutadans”. Fins ara, tots els pacients que necessitaven una actuació de radiologia vascular intervencionista havien d’anar als hospitals de referència a Barcelona.

D’altra banda, la remodelació absoluta de catorze boxs de l’UCI del centre hospitalari és una de les darreres inversions que ha fet la corporació aquest 2015. Amb una aportació d’1.981.530 euros es reformarà aquest espai dotant-lo d’habitacions individuals, més grans i obrint-les als familiars, que podran tenir un contacte permanent amb els pacients. El gerent de l’Institut Català de la Salut a Lleida, Jaume Capdevila, ha destacat la importància de fer aquestes inversions a un centre hospitalari de referència que dóna servei als propis lleidatans, però també a totes les persones que hi estan de pas, ja que les comarques lleidatanes representen el 36% del territori de Catalunya amb el 25% de la xarxa viària. La Diputació de Lleida aportarà també 2 milions d’euros per a la finalització de l’edifici de Biomedicina.
 
Reforma de l’UCI amb accés permanent dels familiars
 
L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida disposa d’una UCI de 14 unitats/boxs a la sisena planta de la fase II, que han quedat obsoletes trenta anys després de la seva construcció. El projecte de reforma consisteix en una remodelació absoluta de l’UCI per dotar el centre hospitalari d’uns espais de cures intensives que millorin les infraestructures territorials de forma important.
 
La cap de Medicina Intensiva de l’Hospital Arnau de Vilanova, Mercedes Palomar, ha explicat que la remodelació “representa un canvi enorme perquè l’Hospital ha augmentat la seva complexitat i això repercuteix de forma directa a la Unitat de Cures Intensives, on ingressen els malalts que necessiten més tecnologia i atenció”. La renovació permetrà disposar d’habitacions individuals, més lluminoses i àmplies, que donaran la possibilitat als familiars de tenir un contacte permanent amb els pacients. “Serà una unitat d’hospital de primer nivell”, ha indicat Palomar.
 
La UCI ha incrementat en 300 els ingressos anuals els dos darrers anys, arribant als 900. Aquesta actuació donarà una millor resposta a les necessitats de l’Hospital en el conjunt del procés assistencial de cures intensives, millorant la seva capacitat assistencial i el confort dels usuaris externs i interns. L’aportació que ha fet la Diputació de Lleida per la reforma d’aquest espai de 895 metres quadrats ascendeix a 1.981.530 euros. Des del 2011, l'ens haurà destinat prop d'11 milions d'euros per millorar l'atenció directa que es presta des del territori en l'àmbit sanitari.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat