Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida es mostra al costat de l’antiviolència a l’entorn del futbol

La Federació Catalana de Futbol ha presentat avui a la capital del Segrià la Campanya Antiviolència amb la qual es vol eradicar la violencia en els terrenys de joc

Diputació de Lleida, Campanya Antiviolència, futbol, Federació Catalana de Futbol
Moment de la presentació de la campanya. (Foto: Diputació de Lleida)
La Federació Catalana de Futbol (FCF), amb la voluntat d'apropar tots els seus projectes arreu del territori, ha presentat avui la Campanya Antiviolència davant els clubs i les autoritats lleidatanes. Cal dir que aquesta campanya pretén eradicar la violència a l’entorn del futbol i que coincideixi amb el treball d’adequació del reglament i dels estatus que realitza la pròpia Federació per introduir aquests conceptes contra la violència.


L'acte ha estat encapçalat pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president de la FCF, Andreu Subies; el directiu i delegat de la FCF a Lleida, Jordi Terés, i el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau.

Reñé ha celebrat la implantació d'aquesta campanya, una iniciativa "engegada ja l'any passat amb la campanya de Joc Net i que enguany es renova amb la vessant d'antiviolència". A més, també ha deixat clar que la Diputació de Lleida "està a disposició de la Federació per col·laborar amb aquesta campanya", ja que "els valors positius inherents al futbol s'han de promoure". "És molt important el nivell competitiu a l'esport, però també ho és promoure els valors entre els més joves", ha afegit.

En aquest sentit, el president Subies ha explicat que, "perquè la Campanya Antiviolència pugui tenir èxit, es necessita la col·laboració de les diputacions, ajuntaments, Generalitat i clubs per poder actuar junts davant situacions compromeses". "És imprescindible promoure l'educació, el diàleg, el compromís i el respecte per fer el futbol millor", ha assegurat Subies. També ha argumentat que s'han de respectar les regles del joc, "tant les de dins com les de fora dels terrenys de joc".

Per tal que la Campanya Antiviolència pugui implantar-se de cara a la temporada 2015-2016, Subies ha explicat que els canvis de reglament que s'hauran de fer "hauran d'aprovar-se a l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol d'aquest mes de juny".

Per la seva banda, el directiu i delegat de la FCF a Lleida s'ha mostrat molt orgullós de la nodrida representació d'autoritats i de personalitats del món del futbol que s'ha vist avui a la sala d'actes de l'Ajuntament i ha assegurat que "els clubs de Lleida sempre han recolzat i han implantat a la perfecció les campanyes promogudes per la Federació".

Per acabar el torn de parlaments, Ivan Tibau ha destacat que "la continuïtat d'aquestes iniciatives permet que el nostre país pugui ser un referent pel que fa al bon comportament esportiu". En el seu discurs, també ha destacat la importància d'eradicar els mals comportaments, ja que "els joves són com esponges i els hem d'educar en valors".

Cal indicar que la campanya es donarà a conèixer a través de diferents materials, projectes i accions. La temporada 2015-2016 els jugadors sortiran al terreny de joc lluint una bandera amb el lema de la campanya, s’han dissenyat tres cartells i s’ha realitzat un vídeo promocional.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat