Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Cooperativa Cadí de la Seu d'Urgell i l'activista Llorenç Sànchez, Creus de Sant Jordi 2015

El guardó condecora les persones i entitats pels serveis prestats a Catalunya en defensa de la seva identitat en el pla cívic i cultural

Creu de Sant Jordi,Cadí,La Seu d'Urgell,
Distingeixen amb la Creu de Sant Jordi la Cooperativa Cadí de la Seu d'Urgell l'any del seu centenari. (Foto: Cadí)
La Cooperativa Cadí de la Seu d’Urgell ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi l’any que celebra el seu centenari. També ho ha estat l’escriptor i activista lleidatà Llorenç Sànchez. El guardó condecora les persones i entitats pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.


De la Cooperativa se n’ha destacat la contribució a l’economia pirinenca, singularment a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, per haver contribuït amb eficàcia al reequilibri territorial del país. D’altra banda, l’activista Llorenç Sànchez ho ha estat per contribuir en el progrés social i econòmic de l’entorn de la Pobla de Segur, del Pallars i de les comarques del Pirineu. Entre els seus llibres destaquen El comtat de Pallars 768-1491 (1975), El temple parroquial de la Pobla de Segur (1983) i L’aventura hidroelèctrica de la vall de Capdella (1991).

En total, el Govern de la Generalitat ha atorgat 27 creus a diferents personalitats i a 15 entitats, entre les quals es troben també l’actriu Emma Vilarasau, l’actor Joan Pera o el vicepresident del Barça Carles Vilarrubí.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat