Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Federació Catalana de Futbol treu targeta vermella als insults de la graderia

L’ens federatiu posa en marxa la campanya "Prou violència al futbol", amb la qual es podrà sancionar els pares violents que assisteixen als partits

Atlètic Segre, futbol, respecte
Moment previ a un partit de l'Atlètic Segre. (Foto: Atlètic Segre)
La Federació Catalana de Futbol vol acabar amb els insults xenòfobs i de gènere que es produeixen als camps de futbol amb la campanya "Prou violència al futbol". L’ens federatiu ha detectat un augment en els darrers anys de situacions denunciables i, per tant, “la campanya sorgeix després d’una problemàtica que dura molts anys”, ha explicat el president de la Federació, Andreu Subies, a 7accents.

En aquest sentit, ara es dóna el tret de sortida a la campanya, mentre que la promoció als camps de futbol amb banderes es farà a partir del mes de setembre. Durant aquest temps s’elaborarà un reglament de conducta i un codi ètic comú a tots els clubs catalans. A més, també es faran comitès de mediació, que seran els encarregats d’imposar sancions als aficionats o pares que infringeixin els codis de conducta i que, fins ara, estaven fora de l’abast dels comitès de competició, que només castigaven les infraccions de jugadors, entrenadors i directius. Per tant, una figura clau seran els delegats de camp. “Els clubs tenen molts problemes de mediació amb els pares que no es comporten de manera correcta. Els comitès de la Federació ho estan veient”, ha argumentat Subies.

Així doncs, es pot donar el cas que s’expulsi els pares que no es comportin de manera adequada. “Els nens han de jugar al futbol i no es pot permetre que a les graderies s’actuï de manera incívica”, ha afegit el president de la Federació Catalana de Futbol. També ha explicat que, de la mateixa manera, es vol acabar amb la pressió que molts pares exerceixen sobre els seus fills, ja que “per als nens jugar al futbol ha de ser un hobby”.

D'altra banda, la Federació tampoc s’oblida del que succeeix en certs camps de futbol amateur. “En el futbol amateur, la problemàtica és més física, ja que són persones grans i es poden defensar. Intentarem que els clubs ens informin quan visquin situacions compromeses”, ha conclòs Andreu Subies.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat