Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’alcalde de Tremp, expedientat per la Junta Electoral per repartir butlletins municipals en època electoral

La denúncia ha estat interposada per CiU, el partit de l'oposició, i s'ha acordat la retirada del pamflet fins que el cas es resolgui

Tremp,Ajuntament de Tremp,expedient,Junta Electoral,
La Junta ha acordat sancionar l’alcalde de la localitat com a representant legal de l’Ajuntament. (Font: www.festacatalunya.cat)
La Junta Electoral de la Zona de Tremp ha obert un expedient sancionador a l’alcalde del municipi, Víctor Orrit, per la distribució del butlletí municipal en període electoral. La denúncia, efectuada per CiU, al·legava davant la Junta que el repartiment de publicacions institucionals està prohibit des de la convocatòria electoral. La Junta ha acordat sancionar l’alcalde de la localitat com a representant legal de l’Ajuntament.


Ara les parts disposaran de quinze dies per presentar al·legacions i proves. La Junta Electoral també ha acordat la retirada de la distribució del butlletí fins que l'instructor de l'expedient sancionador es resolgui.

El partit convergent es basa en què la distribució del butlletí s’ha fet una vegada han estat convocades les eleccions municipals, el 30 de març, controvertint en la seva denúncia allò que expressa l’article 50.2 de la LOREG, com la instrucció 2/2011 de 24 de març de la Junta Electoral Central sobre la interpretació de l’article 50 de la LOREG.

Aquesta, però, no és la primera vegada que passa. Fa vuit anys, gran part de l’actual equip de govern del PSC, en aquell moment l’oposició, va denunciar el mateix cas a l’Ajuntament de Tremp, governat aleshores per CiU, per difondre la publicació d’un llibret de la Fira de Primavera de Tremp de 2007. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat