Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Antoni Bassas obre la 12a Setmana de la Comunicació de la UdL

Altres noms destacats del programa, que tindrà lloc del 13 al 16 d'abril, són Rosa Maria Calaf i Roger Palà

Antoni Bassas,Setmana de la Comunicació,Universitat de Lleida
El veterà periodista és actualment membre de l'equip directiu del diari 'Ara'. (Foto: Ara)
El veterà periodista Antoni Bassas serà l'encarregat d'inaugurar la 12a Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL) el proper dilluns, 13 d'abril, parlant de la responsabilitat subjectiva. Les sessions, que s'allarguen fins el dia 16, tractaran sobre els canvis a nivell de continguts, formats i finançament sota el lema "El periodisme ha mort? Visca el periodisme!", jugant amb el títol del darrer llibre d'un dels convidats, Pascual Serrano. Altres noms destacats del programa són Rosa Maria Calaf i Roger Palà.

El cicle comença amb una Jornada de Portes Obertes del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, en la qual estudiants de batxillerat visitaran les instal·lacions del Magical, i amb la conferència de Bassas a l'edifici del Rectorat. Amb gairebé quatre dècades de trajectòria, aquest professional compta amb el Premi Nacional de Periodisme (2001), el Premi Nacional de Radiodifusió (2005) i un Premi Ondas. Després de desenvolupar bona part de la seva carrera a Catalunya Ràdio i TV3, Antoni Bassas actualment és membre de l'equip directiu del diari Ara.

Una altra de les ponents destacades és Rosa Maria Calaf, corresponsal de TVE durant 37 anys a ciutats com Nova York, Moscou, Buenos Aires i Roma. Calaf dissertarà el dijous 16, a partir de les 16.00 h, sobre el repte d'informar al segle XXI. Per la seva banda, el valencià Pascual Serrano parlarà del seu darrer llibre, La prensa ha muerto: ¡Viva la prensa! (Península, 2014), en què analitza com la crisi ha beneficiat noves formes de periodisme més lliures, amb l'aparició de mitjans cooperatius independents.

"La voluntat és descriure les característiques del periodisme en l'actualitat i presentar, de la mà dels seus responsables, algunes de les alternatives econòmiques i narratives que han sorgit en els últims anys", explica la professora de la UdL i coordinadora de la Setmana de la Comunicació, Mariona Visa. "Creiem que, malgrat l'escenari de crisi, els periodistes actuals disposen de noves opcions i oportunitats", afegeix. En aquest sentit, el programa també es fa ressò d'iniciatives sorgides fora dels grans mitjans, com la plataforma de denúncia ciutadana Fíltrala, el diari digital La Directa o l'Anuari Mèdia.cat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat