Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El vaivé d'ICV i MES acaba en reconciliació

MES rectifica i accepta que la número dos de la llista sigui una dona, Noèlia Pena

Eduard Baches,Pep Mòdol,ICV,MES,
Eduard Baches i Pep Mòdol arriben finalment a un acord. (Foto: Franses de Dios)
ICV torna a unir forces amb MES. Després que ahir dijous s’anunciés que ICV trencava el pacte amb MES per no posar-se d’acord en qui ocuparia el segon lloc de la llista a les municipals, ambdós partits s’han tornat a reunir i MES ha cedit a que Noèlia Pena (ICV) ocupi aquesta posició. Pep Mòdol, líder de MES, ocuparà la tercera posició i Yolanda Bardina Martín, d'ICV, la quarta. Aquesta unió, que lidera Eduard Baches, tindrà el nom d'Entesa.

L’acord, que s’ha firmat aquesta tarda, manté la voluntat de posar una dona com a segona després de Baches. Aquesta era una condició inamovible d’ICV, ja que vol garantir l’entrada “almenys d’una dona d’esquerres al Ple de l’Ajuntament”. En aquest sentit, ICV deixava que aquest segon lloc l’ocupés MES si aportava un nom femení, però aquestes aspiracions van topar amb les de Mòdol, que aspirava a ser el número dos.

La gota que va vessar el vas el dijous va ser una publicació apareguda als mitjans de comunicació on s’assegurava que Mòdol seria el número dos perquè “MES ha fet valer la potestat d’elegir el seu representant”, un fet que va enutjar ICV. Però, finalment, ambdos partits han arribat a un acord i aniran junts a les eleccions municipals del 24 de maig.

La resta de membres es faran públics la propera setmana i comptarà amb persones dels moviments socials i de la vida política, cultural i social com Elena Motos o Carles Feixa i altres membres de MES.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat