Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ICV trenca el pacte amb MES en no acordar el número dos a les municipals

Les aspiracions de Pep Mòdol topen amb la idea dels ecosocialistes de garantir l’entrada d’un nom femení d’esquerres a la Paeria

Pep Mòdol,Eduard Baches,MES,ICV
Les dues formacions anunciant el pacte que s'ha trencat. (Foto: Arxiu)
El pacte d’ICV Lleida i MES per anar de la mà a les eleccions municipals del 24 de maig no ha arribat a bon port. Els ecosocialistes n'han anunciat el seu trencament després que les dues formacions no s’hagin entès a l’hora d’escollir el número dos de la llista. ICV manté la voluntat de posar una dona com a segona, després d’Eduard Baches, per “garantir l’entrada d’almenys una dona d’esquerres al Ple de l’ajuntament”. Una condició inamovible que ha topat amb les aspiracions del líder de MES, Pep Mòdol, per ocupar la segona posició a les llistes.


Segons ICV, durant les negociacions hi va haver un “estancament molt fort” dels ecosocialistes per assegurar l’accés d’una dona d’esquerres al Ple i, fins i tot, es va garantir el segon lloc a MES en cas d’aportar un nom femení. Però MES es va "enrocar" en què el segon fos el seu candidat, Pep Mòdol.

En la darrera assemblea d’ICV, Mòdol es va comprometre a no recollir la seva acta de regidor en cas que només s’assolissin dos regidors, per així garantir l’accés d’una dona d’esquerres al Ple, i ICV va exigir que el compromís s’acceptés en assemblea, constés per escrit i es difongués als mitjans de comunicació. Unes demandes que ICV assegura encara no s’han dut a terme.

La gota que ha vessat el vas ha estat una publicació apareguda als mitjans aquest dijous en què s’assegurava que Mòdol seria el número dos perquè "MES ha fet valer la potestat d'elegir el seu representant", un fet que ha enutjat ICV i que ha suposat el trencament de l’acord per “manca de seriositat i rigor”.

Aquest proper dilluns s’ha convocat una assemblea per anunciar el seu trencament. Així mateix, en aquest darrer número de 7accents incorporem una entrevista en exclusiva a l’alcaldable per ICV a Lleida, Eduard Baches, una entrevista, per cert, prèvia a l’anunci del desacord que ha tingut lloc amb MES. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat