Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Fira de Formació Professional i Treball debatrà la internacionalització dels centres educatius

El saló de F&T, que tindrà lloc del 16 al 18 d’abril a Fira de Lleida, comptarà amb 21 empreses i 25 famílies de formació

Fira de Formació Professional i Treball,F&T,
La novena edició de la Fira de Formació Professional i Treball F&T tindrà lloc del 16 al 18 d'abril. (Foto: Fira de Lleida)
La novena edició de la Fira de Formació Professional i Treball F&T, saló que se celebrarà del 16 al 18 d’abril al pavelló 4 de Fira de Lleida, comptarà amb la participació de 21 empreses i entitats i tindrà 25 famílies de formació o disciplines representades. El saló ocuparà una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i acollirà 50 activitats professionals entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació que es desenvoluparan en les quatre sales de la primera planta del Palau de Vidre, en la zona d’exposició i també a l’exterior del pavelló.


Com a novetat, en aquesta edició tindran lloc les Jornades Comenius Regio sobre la internacionalització dels centres docents, organitzades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida, Lifelong Learning i Landkreis Osnabruk. Durant les diferents sessions, centres lleidatans i alemanys de primària, secundària i d'FP, intercanviaran projectes i idees educatives internacionals. A més, enguany ha tingut lloc el primer concurs del cartell d'F&T, que ha guanyat Olga Gort, alumna de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Electròniques a l’IES Caparrella de Lleida.
 
Destaquen també les demostracions, les activitats i les actuacions als estands de les famílies i les entitats participants, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir d’una desfilada de vestits de paper, actuacions de ball, un simulador de maquinària de moviment de terres i tallers de llenguatge de signes, entre d’altres. També hi haurà la presència d’acadèmies d’idiomes, de música i entitats on es presentaran les opcions de formació per a joves, cursos a l’estranger, formació continuada o formació per a adults i ocupació.
 
Durant la presentació de la Fira F&T, que va tenir lloc ahir al matí, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, va explicar que “la formació professional és en l’actualitat la millor eina perquè els joves i les persones que han ampliat la seva formació puguin trobar feina”. 
 
Miquel Àngel Cullerés, director dels SSTT d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, va comentar que “més de 150 professors i nombrosos alumnes de centres educatius de les terres de Lleida participaran en les activitats que es desenvoluparan en els diferents estands. Cullerés va explicar que el saló serà el marc d’un nou concurs de microvídeos de promoció de l'FP en el qual podran participar tots els joves que visitin el certamen i que comptarà amb premis com viatges a diverses destinacions europees.
 
Les 25 famílies de formació representades són activitats físiques i esportives, administració i gestió, agrària, arts gràfiques, arts plàstiques i disseny, comerç i màrqueting, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, energia i aigua, ensenyaments esportius, fabricació mecànica, fusta i moble, hoteleria i turisme, imatge i so, imatge personal, indústries alimentàries, informàtica i comunicacions, instal·lació i manteniment, química, sanitat, seguretat i medi ambient, serveis socioculturals i a la comunitat, transport i manteniment de vehicles, indústries extractives i disseny, patronatge i confecció.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat