Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El projecte del nou Museu Morera de Lleida, enllestit a finals de juny

S'instal·larà a la cinquena planta de l'edifici de l'antiga Audiència una cúpula en forma de prisma que permetrà veure la Seu Vella i la resta de la ciutat

Museu Morera,projecte,antiga Audiència,
Àngel Ros, assenyalant la nova cúpula del Museu Morera. (Foto: Ares Valdés)
El projecte del nou Museu Morera de Lleida avança a bon ritme. Amb una inversió de 4 milions d’euros, es preveu que la redacció del projecte arquitectònic, que s’ubicarà a l’edifici de l’antiga Audiència, s’enllesteixi a finals de juny amb l’objectiu que la licitació de les obres comenci durant el 2015, quan s’obtingui tot el finançament necessari.


El projecte arquitectònic preveu que el nou equipament museogràfic esdevingui un element d’enllaç entre la rambla de Ferran i la Seu Vella, “establint una nova relació amb la ciutat”, segons ha explicat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, durant la constitució de la comissió tècnica de seguiment del Museu Morera. La connectivitat amb el turó s’establirà a través d’un prisma a l’última planta de l’edifici, que permetrà observar la Seu Vella de Lleida i la resta de la ciutat des d’un mirador privilegiat. “El Museu Morera actuarà com una interfase o un element d’enllaç entre el turó de la Seu Vella i la rambla de Ferran i, per extensió, la resta de la ciutat”, ha conclòs l’alcalde de Lleida.

L’arquitecte encarregat del projecte, Jaume Terés, ha explicat que el plantejament fonamental és fer interaccionar l’arquitectura academicista de l’edifici existent amb la concepció més contemporània dels espais interiors. “Es planteja un element prismàtic a la coberta de l’edifici de l’antiga Audiència que, amb uns plans inclinats, generaran unes relacions visuals singulars entre els espais interiors del Museu Morera i la Seu Vella de Lleida”, ha explicat l’arquitecte. A més, es planteja la interconnexió entre la rambla de Ferran i l’espai de planta baixa del Museu Morera a través d’un pati o espai d’interconnexió cultural que articularà les diferents plantes del Museu: “Des del nou pati, que ara està tancat i que es farà transparent, es tindrà una visió de la dimensionalitat del Museu”. També es treballa sobre un mòdul exterior que serveixi de llançadora cultural o punt d’informació ciutadana.

L’Ajuntament de Lleida va adjudicar el passat mes d’octubre la redacció del projecte museogràfic del Museu Morera a l’empresa Croquis. A partir d’avui mateix s’ha habilitat el nou web del Museu per donar a conèixer el projecte a la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat