Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El centre de recerca biomèdica de Torrelameu ja és una realitat

La inversió ha estat de 3 milions d’euros i està considerat com un dels centres punters d’Europa en la investigació i la formació biomèdica

CREBA, Diputació de Lleida, biomedicina, Torrelameu
Imatge exterior del CREBA. (Foto: Diputació de Lleida)
El centre Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) ja ha vist la llum. Les obres d’aquest equipament situat a Torrelameu han finalitzat completament i s'està incorporant tecnologia puntera aquestes setmanes. El CREBA neix amb la voluntat de convertir-se en el centre de referència a nivell de Catalunya en la investigació biomèdica. De fet, ha estat impulsat i finançat amb més de 3 milions d’euros per la Diputació de Lleida, sota la direcció tècnica de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat la seva satisfacció per fer realitat aquest centre, que és una aposta de la corporació pel desenvolupament i la promoció de la investigació i el coneixement. “Des de la Diputació, a més de l’aposta clara per donar suport al món municipal perquè els ciutadans rebin els serveis necessaris, hem apostat pel coneixement i la formació. La mostra més clara és el CREBA, que ha suposat una inversió de més de 3 milions d’euros“.

Reñé ha afegit que “posar a disposició del sector mèdic i veterinari aquest espai d’investigació en aspectes quirúrgics adaptats a la més alta tecnologia és un exemple de societat que progressa i avança d'acord am ebl coneixement i la formació”. Les instal·lacions s’emmirallen en un equipament d’excel·lència en producció científica com és el Centre Nacional de Recursos i d’Investigació Porcina, que es troba ubicat a Columbia (Missouri).

El nou equipament s’ubica als espais annexos a l’actual Centre d’Estudis Porcins (CEP), on es realitzaran les tasques de criança, recepció i control d’animals. La inauguració de l’equipament per part del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, estava prevista per al passat divendres, però es va suspendre pel decret de tres dies de dol amb motiu de l’accident d’avió als Alps. Des del Departament de Salut a Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran, el seu director Josep Pifarré qualifica de “clau” i “cabdal” per a les comarques de Lleida el fet de disposar d’un centre com aquest per “fer recerca experimental tant en l’àmbit biomèdic com en l’agroalimentari”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat