Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria aprova el plec de les Basses sense cap vot en contra i l’abstenció del PP

Assistents del públic es manifesten contra el projecte i reclamen la continuïtat d'una audiència pública

parc de les Basses, Ple, PAH
Els assistents al Ple han protestat contra el projecte del parc de les Basses. (Foto: Laia Dolcet)
El Ple de la Paeria ha aprovat aquest divendres el plec de condicions que regirà la licitació del futur parc de les Basses. Ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC i CiU i l’abstenció del PP. El regidor no adscrit, Xema Solé, s’ha desmarcat d’aquest últim partit (del qual formava part fa tant sols dos mesos) i el seu vot també ha estat a favor del projecte. La regidora Marta Camps no ha votat en cap dels punts del Ple.


En concret, les clàusules preveuen cedir la gestió del recinte a la iniciativa privada per albergar un parc dedicat als Barrufets. A més de les 9 hectàrees del parc temàtic, la licitació contempla la gestió de les 27 hectàrees del recinte, amb una concessió de 50 anys i un cànon de 100.000 euros fix. L’empresa adjudicatària hauria de fer-se càrrec de la urbanització i el manteniment del complex, on s’hi podria albergar un centre comercial de fins a 2.500 metres quadrats, un hotel, restaurants o instal·lacions esportives.

El portaveu popular, Joan Vilella, ha reclamat que el parc sigui d’accés lliure i mantingui l’estructura inicial: “No volem projectes faraònics sense data ni futur”. El popular ha recriminat que la licitació surti ara per “motius purament electoralistes” i que els estudis inicials ja hagin costat 70.000 euros de les arques públiques. El convergent Joan Ramon Zaballos ha defensat la idoneïtat del projecte tot al·legant que “Lleida no es mereix tenir infraestructures abandonades com fins ara” i que els estudis previs són imprescindibles per evitar "nyaps". En aquest punt, diversos membres del públic han protestat contra el projecte i han reclamat la continuïtat de l’audiència pública.  

La Paeria liquida el pressupost sense el suport de l'oposició

Un dels punts que ha comportat més rèpliques ha estat l’aprovació de la modificació del crèdit i la liquidació del pressupost del 2014, amb els vots en contra del PP i les abstencions de CiU i el regidor no adscrit, Xema Solé.

Segons la primera tinent d’alcalde i regidora d’Economia, l’Ajuntament tanca l’any amb un romanent positiu de 3,5 milions d’euros, malgrat una expropiació no prevista que ha costat 4 milions d’euros al consistori. Mínguez ha xifrat el ràtio del deute en un 66,6% i un endeutament acumulat de 105 milions d’euros. Segons Mínguez, si s’amortitzés tot l’estalvi, l’endeutament podria quedar liquidat en quatre anys. Així mateix, la tinent d’alcalde ha aprofitat per recordar els 18,3 milions d’euros que l’Ajuntament de Lleida té pendents de pagament de la Generalitat (13,8 M€) i de l’Estat (4,5 M€).

Per la seva banda, Vilella ha criticat que només s’hagin dut a terme la meitat de les inversions previstes: “No creiem que l’elevada fiscalitat de la Paeria estigui a l’alçada dels serveis que presta”, ha retret. Vilella també s’ha encarat a Mínguez tot exposant el retard en el pagament als proveïdors, de més de cent dies, i que l’endeutament és de més de 200 milions d’euros. Mínguez ha sortit al pas dient que el període mig de pagament és de quaranta dies i que “no es pot acusar de poca inversió si l’Estat no paga”.  Ros també ha retret a Vilella el to dels discursos i li ha etzibat que “la campanya electoral comença el 8 de maig”.

Reclamen la continuïat del model del SEM

Entre les mocions que s’han aprovat destaca l’aprovació unànime per reclamar que es mantingui el model actual del Servei d’Emergències Mèdiques; a proposta del PP, millores urbanístiques al barri de Ciutat Jardí; una moció en suport de l’esport català i del voluntariat esportiu (amb el vot en contra del PP), i una moció consensuada per demanar a la Generalitat un pla plurianual d’inversió per millorar les zones envellides abans no es recuperi el pla de barris.

Entre els assistents al Ple hi ha hagut una vintena de representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que han reclamat suport per la ILP. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat