Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Cinc dobles graus i dos graus nous per al curs vinent a la Universitat de Lleida

S'amplia també el nombre de places del Grau d'Infermeria, que permetrà fins a quaranta alumnes cursar aquests estudis a Igualada

UdL,Aquitectura Tècnica,
Pràctiques d'Arquitectura Tècnica. (Foto: EPS-UdL)
La Universitat de Lleida té previst ampliar amb cinc dobles graus, un itinerari formatiu i dos graus l'oferta de titulacions per al curs vinent, si així ho aprova el Consell Interuniversitari de Catalunya. De moment, el Consell de Govern de la UdL ja ha donat llum verda a l'oferta, així com a l'ampliació de places del Grau d'Infermeria, que permetrà que fins a quaranta alumnes puguin cursar aquests estudis a Igualada.

Pel que fa als dobles graus, se'n preveu impartir un en Infermeria i Fisioteràpia. Tindrà una durada de cinc anys i l'estudiantat podrà fer pràctiques des de primer en empreses privades i centres públics. S'estrenarà amb 25 places. La resta de dobles graus són el de Veterinària i Ciència i Producció Animal, amb seixanta places; els dobles graus amb la Universitat Oberta de Catalunya d'Història/Història, Geografia i Art i d'Història de l'Art i Gestió del Patrimoni Artístic/Història, Geografia i Art, ambdós amb quinze places, i el doble Grau en Filologia Hispànica i Estudis Xinesos i Hispànics que s'impartirà amb la Universitat d'Estudis Estrangers de Tianjin (Xina) i pel qual es reserven deu places. Està pendent, però, del reconeixement de títols per part dels dos estats implicats.

Estudis Xinesos i Hispànics també es podrà cursar com a grau. Amb una oferta de trenta places a primer, tindrà quatre anys de durada, dos que s'impartiran a la UdL i dos més a la Binhai School de Tianjin. Una altra de les novetats quant a graus és el del nou centre adscrit de la UdL, Ostelea, una escola de turisme del Grup Planeta a Barcelona on està previst que el proper curs s'hi imparteixi Turisme Internacional. Finalment, s'ha donat llum verda a l'itinerari formatiu d'Arquitectura Tècnica i Arquitectura amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), que permetrà que l'alumnat de quart curs d'aquesta titulació de la UdL pugui obtenir el Grau d'Arquitectura cursant dos anys i mig més a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la URV, a Reus.

El Consell de Govern aprova la liquidació de pressupost

D'altra banda, el Consell de Govern ha donat el seu vist-i-plau als comptes de l'exercici 2014, tant de la UdL com de la seva fundació. S'han liquidat ingressos per un import de 74,6 milions d'euros i s'han reconegut despeses per 71,2 milions d'un pressupost de 74,7 milions d'euros per a l'exercici 2014. El romanent de tresoreria per a despeses generals, informa el gerent de la UdL, Josep Maria Sentís, presenta un superàvit de 235.450 euros i permet a la UdL tancar el període del Pla Econòmic 2011-2014 sense dèficit malgrat les reiterades retallades en les aportacions de la Generalitat.

Sentis ha destacat la reducció de la despesa corrent de la UdL des del 2010, abans de les retallades, fins ara. Així, s'ha passat de 13,7 milions d'euros de despesa corrent el 2010 als 10,6 milions d'euros del 2014, gràcies a l'esforç de totes les unitats de la UdL, que han vist reduïda l'aportació del seu pressupost, a les mesures d'estalvi energètic adoptades per la UdL i pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, així com a la implantació de la telefonia IP, ha afegit. La liquidació s'ha de sotmetre ara a la consideració del Consell Social per a la seva aprovació definitiva.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat