Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tres menors de menys de 14 anys, identificats com els autors de les destrosses del cementiri de Castellserà

Els Mossos d'Esquadra donen per finalitzada la investigació, que qualifica l'acte vandàlic de "gamberrada"

tombes,Castellserà,cementiri,
Els autors van tombar més de 35 creus. (Foto: Isaac Martínez)
Els Mossos d’Esquadra han identificat tres menors d’edat com els autors materials de les destrosses ocasionades al cementiri de Castellserà el passat 2 de març, on van aparèixer més de 35 creus i làpides tombades. Els tres menors són d’un poble veí i tenen menys de 14 anys, per la qual cosa no se’ls imputarà cap delicte.


Amb la identificació dels autors, la policia dóna per finalitzada la investigació que va començar pocs dies després de les destrosses i que apuntaven que l’atac podria haver estat comès per una persona adulta arran de les petjades que hi havia sobre els monticles, segons va apuntar l’alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, el dia dels fets. Però, finalment, els Mossos d’Esquadra han determinat que els autors materials són tres menors d’un municipi proper.

Segons els Mossos, no se’ls imputarà cap delicte perquè són menors de 14 anys, i ja s’han posat en contacte Ajuntament i famílies per mirar de trobar una solució i reparar els danys, que han estat qualificats de “gamberrada”. Segons va comunicar el consistori, els danys materials ascendirien entre 2.000 i 4.000 euros. Aquesta era la primera vegada que es profanava un cementiri a la localitat, que va causar el malestar de molts veïns.  

Els assaltants van destrossar les creus de forma aleatòria, per la qual cosa es va descartar que fos un acte intencionat contra algunes famílies. Algunes de les tombes eren de la dècada dels anys vint i unes altres, dels anys cinquanta. Per aquest motiu, el consistori va posar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. L’Ajuntament va contribuir recopilant la informació de tots els afectats, ja que no apareixien les dades d’alguns difunts sobre les creus més antigues.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat