Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria destina 114.000 euros per a rehabilitar edificis i habitatges del Centre Històric

Se subvencionen fins al 40% de les actuacions i un màxim de 10.000 euros per immoble

Centre Històric,carrer Ballester,
Imatge del carrer Ballester del Centre Històric. (Foto: Arxiu)
L’Ajuntament de Lleida obre una nova convocatòria d’ajuts per a rehabilitar edificis al Centre Històric amb un pressupost de 114.000 euros. Segons les bases de la convocatòria, les subvencions que atorgui la Paeria no podran superar el màxim del 40% del cost de l’actuació subvencionada i seran, com a màxim, de 10.000 euros per edifici.


Per acollir-se als ajuts, els edificis han d’haver estat sotmesos a la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE), al Test de l’Edifici (TEDI) i/o al Certificat de Seguretat previst en l’article 8 de l’Ordenança reguladora de les condicions de manteniment de la seguretat dels edificis del nucli antic de Lleida.

Es prioritzaran les inspeccions tècniques dels immobles en què es detectin deficiències estructurals o constructives o en les instal·lacions que puguin comportar l’existència d’actuacions de risc per a les persones o béns. A més, els edificis han de tenir una antiguitat de més de cinquanta anys, tenir parets mitgeres al descobert o bé presentar deficiències estructurals o constructives que comportin situacions de risc per a la seguretat de l’immoble i/o de desocupació permanent dels habitatges.

Les bases de la convocatòria fixen com a objectiu fomentar i regular les actuacions adreçades a la rehabilitació dels edificis, preferentment d’habitatges, situats en l’àmbit del Centre Històric, per tal d’incidir en el manteniment i la millora de les condicions de seguretat, salubritat, ornament públic i habitabilitat, a efectes d’evitar situacions de risc per a les persones o béns i de desocupació permanent dels habitatges.

El termini de presentació de les sol·licituds de l’any 2015 s’iniciarà l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOP i finalitzarà en el termini d’un mes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat