Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida dóna llum verda a entrar a formar part de la XAL

Durant el Ple s'ha recordat a les víctimes de l'atemptat de Tunísia amb un minut de silenci

Ple,Diputació de Lleida,
Minut de silenci per recordar les víctimes de l'atemptat de Tunísia. (Foto: Ares Valdés)
El Ple de la Diputació de Lleida, celebrat aquest matí, ha aprovat el conveni de col·laboració per impulsar conjuntament amb la resta de diputacions catalanes el servei públic de comunicació local mitjançant la Xarxa Audiovisual Local (XAL) amb els vots a favor de CiU i ERC i les abstencions de PSC i PP. 


L’objectiu de l’acord és fomentar la comunicació de proximitat en tot el territori català. “Amb aquest conveni es garanteix que tots els continguts arribin a tot el territori, des de la informació que publiquen les revistes més petites fins a les televisions i ràdios”, ha explicat el president de la Diputació, Joan Reñé. El pas previ a la signatura del conveni, amb què es definirien les aportacions de cada ens i es modificaria la figura jurídica de la XAL, passant a denominar-se Xarxa de Comunicació Local, és que les quatre diputacions catalanes estiguin d’acord. Fins ara ho han aplaudit Barcelona, Girona i Lleida i en els pròxims dies es farà públic la decisió de la Diputació de Tarragona.

Amb aquest acord, es vol oblidar els incidents ocorreguts amb Comunicàlia, quan va tancar el 2011 per problemes de finançament i no es va poder establir un acord perquè aquest mitjà es convertís en el mitjà local de proximitat dels quatre ens, com volen fer ara amb la XAL: “Es tracta d’un episodi per no recordar”, ha puntualitzat Reñé.

Referent a la querella que s’ha interposat contra quatre càrrecs de la Diputació de Lleida, els quals es troben declarant als jutjats de Lleida, Reñé no ha volgut fer cap valoració al respecte, només ha dit que “no farà cap judici mediàtic com ha passat en altres casos”.

Durant el Ple també s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’Agència Tributària de Catalunya per la recaptació en via executiva amb l’abstenció del PP. “Amb aquest acord, facilitarem que la gent que resideixi a Barcelona, Girona o Tarragona no hagin de venir a Lleida a pagar el rebut corresponent, sino que ho podran fer a l’oficina de l’Agència Tributària de la seva ciutat”, ha conclòs Reñé. 

En finalitzar el Ple s'ha fet un minut de silenci per l'atemptat de Tunísia del passat dimecres, on van morir 19 persones, entre elles un matrimoni de Barcelona. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat