Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Artur Mas: "Un dels reptes de Catalunya és incrementar la superfície agrícola"

El president de la Generalitat inaugura la 143a Fira de Sant Josep de Mollerussa, que disposa de 280 expositors directes

Artur Mas, Fira de Sant Josep 2015
El president de la Generalitat va inaugurar la Fira de Sant Josep al costat de l'alcalde de Mollerussa. (Foto: Fira de Mollerussa)
“Un dels reptes de Catalunya és incrementar la superfície agrícola”; amb aquestes paraules va inaugurar ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, la 143a Fira de Sant Josep de Mollerussa. Mas va remarcar el repte que suposa fer el “rebost” més gran del país amb la superfície de cultiu després de 35 anys d’abandonament de terres.


Artur Mas va recordar que Catalunya ha perdut sòl agrari i pastures en els darrers 35 anys, ja que "hem passat del 42% de massa forestal al 60% actual". Això l'ha dut a afirmar que "tenim més jardí, però menys rebost, quan un país del segle XXI s'ha de preocupar per tenir més rebost i millor". En aquest sentit, el president de la Generalitat va puntualitzar que "Catalunya va tenir l'aprofitament més alt de tot l'Estat, un 90%, del Pla de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013, mentre que en altres zones no van ser capaços de treure rendiment als recursos", i va anunciar que "la Generalitat dedicarà més diners a l'actual PDR per suplir les mancances d'inversió del Govern central", una mostra que "donem prioritat a allò que representa el sector agrari".

El president va al·ludir a l'avantprojecte de Llei sobre l'ús de sòls agraris, a la regulació de la venda de productes de proximitat i a la política de regadius, "en col·laboració amb l'Estat", va dir, per aconseguir "posar en servei sòls que ara no són productius. Tot i això, va destacar que la reducció de la superfície agrària i problemes com el veto rus no han suposat ni un decreixement de la producció agrícola ni un descens de les exportacions càrnies. "Això demostra la capacitat de modernització de les explotacions i el fet que tenim un sector més eficient", va afegir.

Després de felicitar la capital del Pla d’Urgell per continuar acollint un certamen firal que reuneix a milers de persones i desitjar que la Fira esdevingui un fòrum de debat sobre el sector agrícola i del comerç en general, Mas va tallar la cinta tot inaugurant la Fira i va visitar alguns dels estands.

Inaugurats també el Saló de l'Automòbil i el del Tractor

Fins al 21 de març, Mollerussa acollirà la Fira de Sant Josep, que arriba a la 143a edició, i compta també amb la 35a edició del Saló de l’Automòbil. Durant la presentació, que va tenir lloc ahir dijous al matí amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré. l’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, va expressar el seu desig de mantenir o superar el volum de vendes de cotxes de l’anterior edició. L'any passat es van vendre 242 vehicles per un import de 5,2 milions d'euros i enguany es vol aprofitar el creixement registrat el darrer any en el sector automobilístic.

Per incentivar les vendes es farà un sorteig d’un premi de 6.000 euros entre els compradors d’un automòbil en el marc de la Fira. Aquest Saló disposa de 25 expositors de diferents marques que estan exposats al recinte de les piscines de la capital del Pla d'Urgell. La Fira compta també amb el Saló del Tractor, amb 119 expositors.

La Fira de Sant Josep, que ja va obrir ahir les seves portes al públic, compta amb un 100% d’ocupació, amb 280 expositors directes, els mateixos que l’edició anterior repartits en 25.000m2. Pel que fa a la procedència de les firmes participants, el 88% són de Catalunya, un 10% de la resta de l’Estat espanyol i un 2% d’estrangers; per la qual cosa Mollerussa es convertirà en aquest cap de setmana el punt de referència del sector agroalimentari, ramader i agroindustrial de Lleida, Catalunya i a nivell també de l’Estat espanyol. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat