Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Àngel Ros defensa la seva gestió al front de la Paeria i detalla complements de 15.000 euros anuals des de 2010

L'Ajuntament de Lleida ha celebrat aquest dijous un Ple extraordinari sobre les investigacions de la Fiscalia i de l'Oficina Antifrau

Àngel Ros, Montse Mínguez,Ple extraordinari
Àngel Ros, acompanyat de Montse Mínguez, durant una de les intervencions en el Ple. (Foto: Dani Martínez)
Lleida ha viscut aquest dijous un nou episodi a la Paeria carregat d’expectació mediàtica per intentar posar llum al conjunt d’acusacions i contraacusacions que han tingut lloc durant les darreres setmanes en el si del govern municipal. En un Ple extraordinari forçat per CiU i PP, el paer en cap, Àngel Ros, ha sortit a donar explicacions sobre les investigacions que s’estan produint a la Paeria per part de l’Oficina Antifrau de Catalunya i de la Fiscalia Anticorrupció.


Ros ha iniciat el discurs exposant que totes les actuacions de la Paeria estan auditades regularment i ha volgut remarcar que aquestes investigacions vénen motivades, únicament i exclusivament, per les denúncies que ha dut a terme l’extinent d’alcalde, Marta Camps. 

Recompte de sous i dietes

Durant el Ple extraordinari, l’alcalde ha donat a conèixer en l’inici de la sessió les dades reclamades per la Fiscalia Anticorrupció, entre les quals hi ha les retribucions que ha percebut dels anys 2010 a 2014. Unes dades que no s'havien fet públiques fins a la data. Així, Ros ha detallat els sous que ha rebut en concepte d’assistències i dels actes realitzats durant aquests anys en actes fora de la ciutat. En concret, l’any 2010 va rebre 15.250 euros en concepte d’actes exteriors;  l’any 2011, 16.000 euros; l’any 2012, 15.750 euros; l’any 2013, 13.500 euros, i el 2014, 4.250 euros. Durant aquests anys, el total d’actes fora ha estat de 1.040. Així mateix, s’han realitzat 9.298 actes dins de Lleida.

En relació amb les dietes, l'any 2010 va rebre 3.533,21 euros; l'any 2011, 1.592,94 euros; el 2012, 1.194,33 euros; el 2013, 646,93 euros, i el 2014, 646,93 euros.

Del salari fix més el variable, l’alcalde ha exposat que les seves retribucions han estat de 88.483,94 euros, l’any 2010; 84.932,82 euros, l’any 2011; 79.275,19 euros, l’any 2012 (no hi figura la paga extra que no van ingressar), i 82.032,82 euros, l’any 2013. El 2014, l’any que entra en vigor la llei del Govern espanyol en què es marca un topall per als sous dels alcaldes i limita la retribució de l’alcaldia de Lleida a 75.000 euros, Àngel Ros va percebre un total de 74.342,82 euros. 

L'oposició reclama més transparència

El regidor no adscrit, Xema Solé, ha lamentat el "ridícul espantós" que s'està fent i ha remarcat que les investigacions no avançaran més ràpid per molt que se celebri un Ple extraordinari, ja que saber les xifres no aporta res de nou: "Deixem que aportin ells les conclusions. Si és que sí, s’hauran de demanar responsabilitats polítiques, però sí no eś així, s’haurà embrutat el nom de Lleida". Solé ha instat l'alcalde a donar el Ple per acabat i ha criticat l'actitud dels partits de l'oposició que "només estan buscant rendibilitat política".  

El portaveu popular, Joan Vilella, ha lamentat profundament la situació, ja que la "rebel·lió entre Ros i Camps va més enllà i està provocant un descrèdit i un desprestigi a la Paeria i a la ciutat de Lleida" i ha apuntat que l’oposició sempre ha tingut impediments per desenvolupar la seva tasca i que és curiós que "hagi hagut de ser una troiana la que encengués la metxa". Vilella ha demanat que es rendeixi compte per escrit i detalladament de totes les dietes i les despeses de manutenció que s'han cobrat des de 2009 i quant ha costat als lleidatans el pas de Ros al capdavant del Parlament de Catalunya. 
 
Per la seva banda, l'alcaldable per CiU, Toni Postius, també ha exigit que es publiqui tota la informació reclamada, ja que "massa sovint s’ha utilitzat la llei orgànica de protecció de dades per no donar informació".  A més, Posius ha instat Marta Camps, que no ha intervingut en el Ple, a parlar en una “oportunitat d’or” per exposar tot el conjunt d'acusacions. 

"No hi ha hagut cap tipus d'espionatge"

La bateria de preguntes plantejades per CiU ha estat contestada per la primera tinent d'alcalde i portaveu, Montse Mínguez, de manera accelerada i sense concreció en molts dels punts. Això sí, Mínguez ha assegurat que no hi ha hagut cap tipus d'espionatge dins de la Paeria. La portaveu socialista ha remarcat que darrere de tot "hi ha l’honorabilitat dels funcionaris i dels càrrecs públics i fa mal". Mínguez ha criticat l'actitud de l'oposició, que sembla que hagi "despertat en aquests deu dies”, i ha rebutjat les qüestions morals: “Podem parlar que hi hagi coses qüestionables, però haurem d’esperar que siguin veritablement condemnables”. “Les ombres deixem-les per al senyor Grey”, ha dit. 

En finalitzar el Ple, Marta Camps ha celebrat, "encara que sigui a contracor", que s'estigui començant a exposar la veritat, "ni que sigui a comptagotes". Camps ha lamentat la frivolitat amb què s'han tractat alguns dels temes, però ha exposat que a ella ningú li ha rebatut cap dels documents filtrats que exposen presumptes pràctiques irregulars i que investiga Fiscalia Anticorrupció i l'Oficina Antifrau.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat