Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Declaren quatre alts càrrecs de la Diputació per la querella contra l'exinterventor per revelació de secrets

Haurien admès que la corporació provincial va contractar detectius amb diners públics per investigar, entre d'altres, l'interventor

Diputació de Lleida,
Edifici de la Diputació de Lleida. (Foto: Carlos Bonfill)
L'advocada de la Diputació de Lleida, Chari Rodríguez, juntament amb el cap de seguretat informàtica, Gerard Serra; el sotstresorer, Àlex Balaguer, i la cap de presidència, Marlen Minguell, han declarat aquest dimecres al jutjat de Lleida per la querella que la corporació provincial va interposar contra l'exinterventor de la Diputació, Josep Jaume Mateu. Mateu està acusat d'un delicte d'alteració documental fraudulenta i d'infidelitat en la custòdia de documents per haver filtrat informació a la premsa. Pau Simarro, advocat de l'acusat, defensa que el van cessar únicament per no aprovar despeses de presidència injustificades com ara un sopar de 1.050 euros en un restaurant de Barcelona o 4.000 dòlars d'un viatge a Califòrnia del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.


L'interventor de la Diputació de Lleida, Josep Jaume Mateu, va ser cessat l'1 d'octubre de 2013 per, presumptament, revelar secrets al diari El Matí Independent de Lleida l’abril de 2014. En declaracions a 7accents, Simarro ha negat que el seu client hagués filtrat aquesta documentació a la premsa i destaca que el seu cessament es va efectuar abans de la publicació i que Mateu, interventor de l'ens durant tretze anys, només es va negar a aprovar despeses de presidència injustificades. De fet, l'exfuncionari va considerar que no s'acreditava l'interès públic del sopar i tampoc no va donar el vist-i-plau als 4.000 dòlars de despeses per un viatge oficial a Califòrnia, ja que els imports no quadraven. L'advocat ha exposat que el cessament es produeix només deu dies després que Mateu presentés, el 20 de setembre de 2013, cinc informes manifestant irregularitats i incongruències, com ara el pagament per part de la Diputació d'una multa de 900 euros imposada al xofer de Reñé i alteracions en el control horari laboral dels funcionaris.  

D’altra banda, durant les declaracions dels demandants, Simarro assegura que els alts càrrecs han reconegut que van contractar, amb diners públics, els serveis de detectius per esbrinar d’on provenia la filtració dels documents a la premsa. L'advocat, però, manté que la Diputació va contractar dues noies perquè intentessin treure informació exclusivament al seu client.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat