Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Dos poetes i un destí

Els poetes Àngels Marzo i Xavier Macià recorren avui els primers quilòmetres del Festival Internacional de Primavera Destí Poètic

Àngels Marzo,Xavier Macià,Destí Poesia
Àngels Marzo i Xavier Macià dirigeixen el I Festival Internacional Destí Poesia. Km 2015. (Foto: Òscar Buetas)
Amb la col·laboració d’Anton Not a la coordinació, Xavier Macià i Àngels Marzo han fet realitat un somni que havia de substituir una realitat perduda. I és que revistes, editorials i recitals havien convertit la capital del Segrià en un referent poètic a nivell català, però la pèrdua progressiva d’aquestes tribunes havia deixat la ciutat òrfena de versos rimats i paraules sensibles. Així, doncs, els dies 19, 20 i 21 de març el I Festival Internacional de Primavera Destí Poètic. Km 2015 aplega veus d’arreu del món i compta amb la implicació i el màxim de complicitat de tots els col·lectius de creadors dels diversos àmbits artístics de la ciutat (música, teatre, arts plàstiques, dansa, etc.). Amb una clara vocació internacional, Destí ha convocat actes per tots els racons de la ciutat, des de biblioteques i facultats fins a bars del circuit cultural, inclús a través d’un espai interactiu vinculat amb una plataforma digital. Entre els participants, cal destacar figures internacionals com Mohammed Bennis, veterans com Francesc Parcerisas, Josep Borrell, Marc Granell, Aurora Luque i Eduard Sanahuja, i joves com Josep Pedrals, Estel Solé i Blanca Llum Vidal, entre d’altres propostes. I, és clar, la figura al voltant de la qual  girarà aquesta primera edició de Destí Poesia, Jaume Pont, a qui el músic Xavier Múrcia dedica avui part d’un concert en homenatge a Joan Vinyoli. D’aquesta manera, la ciutat de Lleida torna a ser destí poètic.


La segona jornada, el divendres 20, s’inicia amb l’activitat Poetes a l’aula, pensada per atansar la poesia a les escoles. Estel Solé explica Animals de Companyia als alumnes de l’Aula Municipal de Teatre i Sofía Castañon llegeix versos al col·legi Episcopal de Lleida. Tot seguit, sota el nom Mira’m i Tasta’m, els convidats visiten alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat com el Museu d’Art Contemporani la Panera, la Seu Vella i les bodegues Cusiné. Amb l’objectiu d’apropar l’art de la paraula en versos als ciutadans, el públic interessat té l’oportunitat d’interactuar i conèixer en persona els poetes convidats a partir de les 18.15 hores a l’Hotel AC. El Teatre Municipal Julieta Agustí acull a la nit l’espectacle poètic-musical Lleida, la llunyana com a acte central del Festival, en reconeixement a la trajectòria del poeta Jaume Pont, amb la col·laboració d’actors i alumnes de l’Aula Municipal de Teatre, la participació dels poetes convidats i dirigit per l’actor Eduard Muntada.

Finalment, el dissabte 21 d’abril se celebra l’Encontre de Creadors amb tots els poetes convidats i els escriptors de la ciutat que vulguin. En aquesta ocasió, l’Encontre és moderat pel poeta i degà de la Institució de les Lletres Catalanes Francesc Parcerisas i gira al voltant de la creació poètica a partir de la figura i l’obra del poeta Jaume Pont. Per tal que la poesia tingui el màxim de presència al carrer, s’ofereix la possibilitat de gaudir de lectura de versos a l’hora del vermut al Carlito’s Ham a partir de les 13.30 h. Els poetes convidats clouen el Festival amb el recital-espectacle a càrrec d’Eduard Muntada que té lloc de nou a l’Espai 3 del Teatre Municipal Julieta Agustí a les 20.30 h.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Els nostres orígens

Publicitat
Publicitat