Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria demana recursos a la Generalitat per continuar el pla d’ocupació per a aturats de 35 a 55 anys i ampliar-lo a altres col·lectius

Amb el projecte Reorienta't s'ha donat feina municipal a cinquanta persones aturades durant sis mesos

pla d'ocupació,Ajuntament de Lleida,Reorienta't,
El pla d'ocupació ha donat feina municipal a cinquanta persones. (Foto: Judit Gómez)
Per tal de garantir la continuïtat del pla local per a l’ocupació que l’Ajuntament de Lleida ha portat a terme durant el 2014 per assessorar i donar feina a persones aturades d’entre 35 i 55 anys, la Paeria ha de demanar recursos a la Generalitat. Així ho ha explicat aquest matí el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rafael Peris, durant la presentació del balanç del projecte Reorienta’t, en què s’ha donat feina municipal a cinquanta persones durant sis mesos. 


El pressupost del projecte Reorienta’t va ser de 350.000 euros, aportats íntegrament per l’Ajuntament de Lleida, però per tal de celebrar una segona edició que integri més col·lectius s’està estudiant conjuntament amb la Generalitat. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha aclarit que “s’aportarien xifres similars”.

El projecte Reorienta’t va ser el primer resultat del Pacte Local per a l’Ocupació 2014 que van acord l’equip de govern, CiU, la Cambra de Comerç i els sindicats UGT i CCOO. De les més de 450 sol·licituds que es van rebre se'n van elegir només a una cinquantena, de les quals 5 han trobat feina en un altre lloc. En aquest sentit, el cap de l’oposició, Joan Ramon Zaballos, que ultima els seus dies en la legislatura, ha demanat perdó per no haver presentat un projecte més ambiciós: “Hem fet el possible amb els pocs recursos que disposàvem”. Tot i així, ha confessat que aquest acord aconseguit entre les institucions és un exemple a seguir del qual n'haurien d’aprendre altres localitats i que aquesta col·laboració “és una de les coses per les quals marxo més feliç del meu mandat”.

El secretari general de CCOO, Jaume Sellés, ha manifestat que es tracta d’un projecte atípic i ha comparat la gestió realitzada amb una gota d’aigua en un oceà, “ja que hi ha més de 15.000 persones sense feina”, però ha destacat el valor simbòlic de l’acord. En aquest sentit, el secretari general d’UGT, Jose Luís Aguilà, en substitució de Nuria Solé, ha manifestat el seu desig que hi hagi una segona edició del projecte i “puguem engrescar els polítics”. Durant aquests mesos, des de l’Ajuntament s’ha ofert assessorament laboral i s’han concedit diferents prestacions econòmiques, alimentàries i d’habitatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat