Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El futur del Centre Històric de Lleida, a debat

La Paeria ha programat tres sessions de discussió i preveu la publicació d'un llibre per marcar un full de ruta sobre l'esdevenir del barri

Centre Històric,carrer Ballester,
El carrer Ballester del Centre Històric. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’Ajuntament de Lleida ha presentat la iniciativa Espais de Diàleg al Centre Històric Think Centre!, amb què pretén reflexionar sobre el futur del barri. En concret, ha organitzat tres sessions de debat amb la presència de professionals i experts, oberts a la ciutadania, perquè hi puguin aportar les seves idees i suggeriments. El tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha afirmat que seran unes sessions per pensar en allò que ha d’esdevenir al barri. Es faran els dijous 19 i 26 de març i 9 d’abril, a les 19.30 h, a la Panera, l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya de la demarcació de Lleida. Està previst que, un cop finalitzades les tres sessions, s’editi una publicació amb les conclusions que poden marcar un full de ruta per al futur.


Larrosa ha assenyalat que amb aquesta iniciativa es volen consolidar els grans eixos de treball que s’han fet al Centre Històric en inversions en polítiques socials, en clau urbanística i de promoció i dinamització socioeconòmica i cultural. El tinent d’alcalde ha indicat que la integració i la interculturalitat són factors decisius al Centre Històric i que s’ha de aprofitar la diversitat per enriquir-lo, en base a les diferents cultures que hi conviuen i de la seva integració social. Aquesta sessió, el dia 19 de març al Centre d’Art Contemporani la Panera, ha de servir per avançar en la competitivitat al barri i a la ciutat. Tindrà l’economista Dani de Torres com a ponent, que exposarà la seva experiència a altres ciutats.

La segona jornada se centrarà en l’evolució del barri amb la generació de noves activitats basades en la creativitat i l’emprenedoria, tal com ja s’està fent amb els incentius a l’activitat comercial, ha matisat Larrosa. La sessió del 26 de març a l’EAM Leandre Cristòfol la dirigirà l’arquitecta Cecilia Tham, mastermind de MOB Makers of Barcelona, projecte reconegut arreu.

Pel que fa la darrera sessió, sobre la transformació de l’espai, el tinent d’alcalde ha avançat que es vol abordar la transformació del Centre Històric cap a un barri modern, sense perdre de vista que és el barri més antic de la ciutat, superant l’espai urbanístic i desenvolupant el de les persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat