Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Àngel Ros hauria reclamat dietes a la Paeria per actes no vinculats amb el consistori

Segons publica ‘El Mundo’, el paer en cap demanava 49,76 euros per desplaçament. Fonts de la Paeria afirmen que algunes reunions no figuraven a l'agenda pública "per discreció"

Àngel Ros, Marta Camps, Antifrau, Anticorrupció,
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, donant explicacions als mitjans el dia de l'escorcoll a la Paeria. (Foto: Arxiu)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, hauria reclamat el cobrament de dietes a l’Ajuntament per desplaçaments que, suposadament, no tenien res a veure amb l’agenda municipal.

Segons publica El Mundo, i ha confirmat l’extinent d’alcalde Marta Camps, Ros hauria passat dietes de manutenció per tractar assumptes municipals durant diversos viatges a Barcelona quan a la seva agenda no hi constava cap acte programat de la Paeria. El paer en cap, emparat en una dieta estàndard que contempla la normativa de l’Ajuntament, hauria demanat 49,76 euros per cada desplaçament. Unes dietes pagades amb fons municipals que s'haurien reclamat per acudir a Plens del Parlament, reunions i congressos del PSC o trobades amb socialistes díscols i amb la direcció del partit.
 
El rotatiu aporta tres exemples, entre el 29 de juliol de 2013 i el 26 d’abril de 2014, en què l’alcalde hauria reclamat dietes sense tenir actes municipals. L’última, durant el Consell Nacional del PSC.

En aquests moments, la Fiscalia Anticorrupció estudia els cobraments per determinar si Ros hauria comès irregularitats per acreditació inadequada de les despeses o cobrament duplicat de dietes de l’Ajuntament i el Parlament.
 
Fonts municipals han assegurat que totes les dietes que ha cobrat l’alcalde estan subjectes a la legalitat: “Sempre que l’alcalde fa un viatge, tot i que a l’agenda pública no hi figuri cap acte vinculat amb l’Ajuntament, no vol dir que el paer en cap no faci gestions de caire municipal”.

Segons fonts de la Paeria, El Mundo planteja tres dies en què hi havia temes de partit, però són dates en què també es van fer gestions municipals que no apareixen a l’agenda de gestió, perquè es tractava de reunions internes com, per exemple, una trobada amb empresaris sobre el parc de les Basses, “temes que no es fan públics per discreció”, han concretat.

Des de l’Ajuntament recorden que cap organisme oficial ha posat en dubte els temes financers, que tota la investigació coincideix en espai i en temps amb les denúncies de Marta Camps i que aquests actes del consistori no figuren a l’agenda per un tema de privacitat i de seguretat. 
 
Per totes aquestes suposades irregularitats investigades per Anticorrupció, l’alcalde haurà de donar explicacions en un Ple extraordinari, demanat per CiU i PP, que tindrà lloc aquest dijous a les onze del matí.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat