Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú de Lleida decideix presentar-se a les eleccions municipals

Entre el 16 i el 21 de març l'assemblea presentarà els candidats i el 29 de març s'elegirà el cap de llista que representarà la formació

Comú de Lleida,eleccions municipals,
El partit decideix concórrer a les urnes després de debatre durant més de quatre hores. (Foto: Comú de Lleida)
Després de mesos de reivindicació i denunciar presumptes irregularitats a l’Ajuntament de Lleida, el Comú ha decidit per consens presentar-se a les eleccions municipals de maig com a agrupació d’electors. Més d’una cinquantena de persones han participat aquest diumenge en una assemblea celebrada a l’Ateneu Popular de Ponent per debatre sobre el seu futur durant més de quatre hores.

“No podem renunciar a fer polítics que no pensi en primer lloc en les persones”; amb aquesta voluntat es presenta l’agrupació, que té ara el repte d’aconseguir els 1.500 avals que estableix la llei per una ciutat com Lleida. El Comú ha aconseguit la fita de les 2.000 adhesions que s'havia marcat com a condició per presentar-se als comicis i entén que té una responsabilitat envers les persones que s'han adherit donant suport a una agrupació d'electors.

Durant aquests mesos, l’objectiu del Comú era cercar la màxima confluència a l’esquerra del PSC, però després de “les excuses que les diferents formacions han posat sobre la taula i les línies vermelles han fet impossible assolir la confluència de partits polítics per la qual el Comú ha apostat i segueix apostant, tot i que si que hi ha hagut confluència de gent molt diversa dins el projecte Comú, centrat en la transparència, la participació i el bé comú”.

L'assemblea celebrada aquest matí ha donat valor a la presència d'una candidatura ciutadana i interpreta que, més que dividir el vot, pot contribuir a atreure nous votants que no se senten representats pels partits existents.

El Comú ja ha comunicat que entre el 16 i el 21 de març es donaran a conèixer els candidats i el 29 de març s’elegirà el cap de llista que de la formació, mentre que la presentació formal de la candidatura es durà a terme entre el 31 de març i el 19 d’abril.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat