Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'antic convent de Santa Clara es converteix des d'avui en seu de tres entitats culturals de Lleida

Amb la rehabilitació de l'edifici, datat del 1733, s'instal·len l’Escola de Música Sícoris, la Coral Shalom, els Castellers i, pròximament, un centre de dia

convent de Santa Clara,rehabilitació,Coral Shalom,
Actuació dels alumnes de la Coral Shalom. (Foto: Òscar Buetas)
Lleida va inaugurar ahir la rehabilitació de l’antic Convent i els jardins de Santa Clara amb una multitudinària festa a pesar de l'amenaça de pluja. Encapçalada principalment per les entitats socioculturals que entraran a formar part del recinte, es va dur a terme el descobriment de la placa, actuacions castelleres i corals, i després de repartir coca amb xocolata per a tots els presents es va procedir a la visita de les instal·lacions.


A partir d’ara, els 1822 m2 de l’antic convent i dels jardins seran la seu de tres entitats culturals lleidatanes de referència, l’Escola de Música Sícoris, la Coral Shalom i els Castellers, i també acollirà en un futur un centre de dia amb capacitat per a trenta persones. Segons el nou regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, que, a més, també és el regidor del Centre Històric, “esdevé un pas més per donar a conèixer el Centre Històric”. En aquest sentit, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afegir que “es procedeix a la dignificació i la humanització del barri, donant-li vida a través de la cultura”.

Les obres, resultat d’un projecte entre l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya, han consistit en la reforma de les dues ales que configuren l’edifici, que té forma d'"L", rehabilitant les façanes, cobertes i els sostres intermitjos, alhora que s’han adequat tots els interiors mantenint la composició original del conjunt, amb les garanties d’estabilitat, funcionament i nous usos requerits. A més, s’ha realitzat l’adequació dels antics horts com a plaça i espai d’ús públic, conservant l’arbrat existent.

Les obres han tingut un cost total d’1,5 milions d’euros i la construcció ha anat a càrrec de la UTE Santa Clara, formada per Àrids Romà i Instal·lacions Portolés.

El convent de Santa Clara és un edifici construït el 1733 amb materials provinents de l’antiga església de Sant Francesc i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local al Catàleg i Inventari dels elements d’interès històric, artístic i arquitectònic de la ciutat de Lleida, que fins ara estava cuidat per les germanes Clarisses de Santa Clara.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat