Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Fiscalia es querella contra dos càrrecs de la Diputació de Lleida per presumpta persecució laboral

Alhora, l'ens provincial es querella contra un dels afectats i el jutge investiga les causes

Ple,Diputació,Joan Reñé
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la celebració d'un Ple. (Foto: Arxiu)
La Fiscalia s’ha querellat contra dos alts càrrecs de la Diputació de Lleida com a possibles actors d’un delicte de persecució laboral a un funcionari i a un exinterventor. Per contra, el jutge ha admès a tràmit una querella de l’ens provincial contra el segon per revelació de secret.


Segons han publicat el diaris Segre i La Mañana, la Fiscalia va anunciar el passat 11 de març la interposició de la querella contra el coordinador de Noves Tecnologies de la Diputació de Lleida, Gerard Serra, i la responsable de l’Àrea d’Organització i Gestió de l’ens, Marlen Minguell, per delictes de persecució laboral contra el delegat sindical del CSIF, Josep Maria Veganzones, i l’exinterventor, Josep Mateu. Abans, però, la Diputació ja havia procedit a retirar i registrar els ordinadors de tots dos a l’octubre per una suposada investigació de filtració de documents.

Va ser el mateix Gerard Serra qui es va encarregar de retirar els dos ordinadors acompanyats d’un notari. Arran d’aquest fet, el sindicat CSIF va presentar una denúncia davant la Fiscalia de Lleida i ara el Ministeri Públic ha decidit presentar una querella contra els dos alts càrrecs de la Diputació de Lleida per presumpte delicte de persecució laboral.

A banda, però, la querella que va presentar l’ens provincial contra l’exinterventor també ha estat admesa a tràmit pel jutjat de Lleida. Segons Segre, la Diputació considera que l’exinterventor va cometre un presumpte delicte d'alteració documental fraudulenta i d'infidelitat en la custòdia de documents. La investigació dels fets podria iniciar-se en les pròximes setmanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat