Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Pablo Hasél: “A Àngel Ros no el beneficiaria que jo entrés a la presó”

El Tribunal Suprem no accepta el recurs del raper lleidatà i el condemna a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme

Pablo Hasél, raper
El raper lleidatà, Pablo Hasél. (Foto: Arxiu)
Pau Rivadulla, més conegut com a Pablo Hasél, assegura que, si el judici que té pendent amb Àngel Ros no li surt favorable, al paer en cap “no el beneficiarà que jo entri a la presó”. Així de contundent s’ha mostrat el raper lleidatà, què ha estat condemnat pel Tribunal Suprem a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme. Hasél no entrarà a la presó, ja que no té antecedents. Tot i això, si al judici contra l’alcalde se'l condemna a un mes, el raper hauria d’ingressar a presó durant aquests dos anys.


Sense tenir encara la data del judici, Hasél creu que se celebrarà després de les eleccions, “ja que es podria destapar un altre escàndol i a Ros no li interessa”. En aquest sentit, ha afegit que creu se li ha imposat un doble càstig: “Em castiguen per les meves cançons i per la meva militància revolucionària”.

El Tribunal Suprem ha condemnat a Hasél per enaltir el terrorisme a través de les seves cançons publicades a YouTube, on donava suport als grups terroristes ETA, GRAPO, Terra Lliure i Al-Qaeda. L'alt tribunal assenyala en la seva sentència que “el discurs de l'odi” no està protegit per la llibertat d'expressió ideològica. Per contra, Hasél creu que la condemna és un “atac a la llibertat d’expressió, ja que no deixen de ser cançons”. A més, comenta que els directors de cinema reprodueixen violència a través de les pel·lícules i ells no són denunciats. “No canviaré, aquesta és la meva forma de fer les coses”, afirma.

En aquests moments, juntament amb la seva advocada, està estudiant si presentaran un nou recurs al Tribunal d’Estrasburg.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat