Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El nou director del Museu de Lleida defensa una col·laboració amb la Franja i amb la resta d'institucions

Josep Giralt creu que necessitaria més recursos econòmics, però admet que optimitzarà els existents

Museu de Lleida,Josep Giralt,Àngel Ros,
El nou director del Museu de Lleida, Josep Giralt, s'ha reunit aquest matí amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Mantenir una vinculació estreta amb la Franja de Ponent, aquesta és l’aposta del nou director del Museu de Lleida, Josep Giralt, que relleva al càrrec Montse Macià. El balaguerí s’ha mostrat partidari de treballar conjuntament amb l’Aragó en els àmbits de recerca, de difusió i de dinamització cultural, però defuig “d’enfrontaments polítics”, ja que creu que el litigi de les obres d’art no afecta el Museu. 


Mostra de la relació amb la Franja, l'equipament lleidatà ha col·laborat en els tres darrers anys amb la reproducció de tres obres de la col·lecció del Museu provinents de la zona de Tamarit de Llitera, la darrera de les quals es presentarà aquest divendres a l’església d’Algaió. Es tracta d’una reproducció de la taula de Sant Blai que es troba a l’església de Sant Llorenç de Lleida.

Altrament, Giralt ha defensat en aquesta nova etapa la necessitat de buscar sinergies amb la resta d'institucions i equipaments culturals del territori com el turó de la Seu Vella i el castell de Gardeny per potenciar la ciutat de Lleida. En aquest sentit, s'ha mostrat partidari que el Museu també pugui oferir un discurs de Lleida com a ciutat.

Algunes de les noves mesures que planteja Giralt és revisar la museografia, optimitzar el consum elèctric o bé canviar alguna de les dinàmiques per atreure més públic, com podria ser obrir la sala temporal d’exposicions. Tot i així, fins a l’abril no presentarà el nou pla museístic, que li va ser encarregat pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Pel que fa al pressupost, un dels principals motius pels quals va marxar l’anterior directora, Giralt ha reconegut que el Museu necessitaria més recursos, però ha remarcat que optimitzarà els existents, tant materials com humans.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat