Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Marta Camps treu a la llum contractes de la Paeria amb tres empreses on hi podria haver "conflictes d'interessos"

La més beneficiada, investigada per Antifrau, seria una firma de disseny del cosí de la dona de Ros que hauria rebut 230.000 euros

Marta Camps,Ajuntament de Lleida,Antifrau,Anticorrupció,escorcoll
Marta Camps, durant la compareixença de la setmana passada després de l'escorcoll d'Antifrau. (Foto: Arxiu)
L'exprimera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Marta Camps, ha tret a la llum diversos contractes de la Paeria amb empreses de la demarcació en els quals hi podria haver “conflictes d’interessos”, ja que estan relacionts amb personal que treballa a l'Ajuntament o amb familiars de dirigents del partit socialista. Segons Camps, aquests contractes sumarien més de 250.000 euros en els darrers deu anys. En concret, són tres empreses relacionades que ja està investigant l’Oficina Antifrau: Fotomuntatge Monicolor, S.L., Impre Art, Arts Gràfiques S.L i Espai Cavallers 31-33 S.L.

Si bé la regidora exposa que aquests convenis entrarien dins de la legalitat, argumenta que serien qüestionables èticament ja que podrien demostrar que s’afavoreix unes empreses davant d’altres pel fet de tenir relació amb familiars i/o  personal de confiança d’Àngel Ros.

La primera empresa investigada per Antifrau és Fotomuntatges Monicolor S.L., una firma de disseny del cosí de la dona de l'alcalde, Lluís Miró, la qual va rebre 230.000 euros en diversos contractes de la Paeria, com ara en el disseny dels estands de l'Ajuntament de Lleida a la Fira de Sant Miquel i Municipàlia. Aquesta quantitat seria la suma de de contractes menors i procediments negociats sense publicitat en la majoria de casos per imports que oscil·len entre els 53.900 euros de l'any 2009 fins als 10.684 de la Fira de l'any 2014.

La segona és Impre Art, Arts Gràfiques S.L. Es tracta d’una impremta de Golmés administrada pel germà de l'exalcaldessa del PSC de Mollerussa i actual regidora a la Diputació, Teresa Ginestà. L’extinent d’alcalde apunta que només durant l'any 2014 se li van encarregar treballs per 19.211 euros.

Finalment, Antifrau també investiga els contractes de la Paeria amb Espai Cavallers 31-33 S.L. Es tracta d’una empresa fundada per Roser Xandri, assessora tècnica especial del gabinet d'alcaldia, càrrec de confiança de l'alcalde Ros, que entre 2013 i 2014 va facturar a l'Ajuntament un total 5.162 euros per productes diversos de representació protocol·lària. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat