Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Àngel Ros detalla als líders dels partits municipals la informació sol·licitada per Antifrau i Anticorrupció

L'alcalde ha descartat que acabi imputat per aquest cas i ha assegurat que no ho contempla "ni per casualitat"

escorcoll,Ajuntament de Lleida
Imatge de l'escorcoll a la Paeria la setmana passada. (Foto: Arxiu)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha detallat aquest dimarts als grups municipals de l’oposició i als candidats a les properes eleccions municipals el conjunt d’informació sol·licitada per l’Oficina Antifrau i la Fiscalia Anticorrupció. Ros ha volgut matisar que la denúncia no prové de cap òrgan institucional de fiscalització de l’Ajuntament, sinó que es deriva de les dues denúncies que Marta Camps va efectuar a la Anticorrupció i Antifrau després de ser cessada com a primera tinent d’alcalde. Davant de la nebulosa d’una possible imputació, s’ha mostrat taxatiu: "No contemplo la imputació ni per casualitat".


Què investiguen?

En concret, Anticorrupció investiga informació relativa a les dietes de l’alcalde i a la concessió de la discoteca Larida, a més dels pagaments realitzats des de la caixa fixa. El paer en cap ha assenyalat que s’ha explicat amb detall el procés, el qual  “es troba dins de la legalitat vigent, hem explicat les retribucions dels regidors/regidores i hem tramès que en cap cas hi ha duplicitat de dietes al Parlament o per activitat municipal”. Antifrau ha demanat tota la documentació relativa a dietes i allotjament dels viatges a Hannover i de tota la gent implicada en aquests viatges, així com altres factures relatives a hotels i restaurants, a més de tots els convenis de col·laboració amb la Caixa des de l’any 2000.  
 
Sou i dietes

L’ara primera tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Montse Mínguez, ha detallat les despeses de representació i institucionals vinculades a l’agenda de l’alcalde. Mínguez ha destacat que, més que fulards i corbates, la majoria d’aquests detalls han estat llibres. Així mateix, ha remarcat que el sou d’Àngel Ros durant el 2014 va ser de 74.342,82 euros bruts (4.250 dels quals en concepte d’assistències) i ha remarcat que, segons la normativa vigent, el sou màxim pel representant d'una ciutat com Lleida és de 75.000 euros. L’altra informació que s’ha demanat des de la Fiscalia Anticorrupció són les dietes percebudes per l’alcalde en els darrers cinc anys. En aquest sentit, Montse Mínguez ha detallat que, per aquest concepte, el paer en cap ha ingressat, en cinc anys, 7.613 euros.
 
L’alcalde ha exposat que de l’Oficina Antifrau els han demanat els ordinadors de la regidora Marta Camps per tal de poder-ne fer un anàlisi forense. També l’expedient de contractació de Consol Carol, periodista del grup municipal socialista, a més de la relació de pagaments i dietes de Rosa Palau, comissionada de l'alcalde en temes de Responsabilitat Social Corporativa, així com els pagaments a cinc empreses amb les quals ha treballat el consistori dels anys 2009 a 2014.
 
A la reunió hi han assistit el cap de l’oposició, Joan Ramon Zaballos, el candidat d’ERC, Carles Vega, el candidat d’ICV, Eduard Baches, el representant de la CUP, Pau Juvillà, la candidata de Ciutadans, Ángeles Ribes, i el representant de MES, Pep Mòdol. A la trobada també hi han anat els tinents d’alcalde Montse Mínguez, Sara Mestres, Montse Parra, Fèlix Larrosa i Joan Gómez. Cal destacar l'absència del Partit Popular. La candidata a la Paeria pel PP, Dolors López, ha exposat que les explicacions s’han de donar públicament i no n’hi ha prou amb una reunió privada. En aquest sentit, i a petició del CiU i PP, s’ha acordat la celebració d’un Ple extraordinari. Durant aquesta setmana es convocarà la Junta de Portaveus i el Ple tindrà lloc, amb tota probabilitat, la setmana vinent.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat