Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ImportMàtica instal·la el primer caixer de bitcoins a Lleida

Es tracta d'una moneda virtual valorada en 250 euros cadascuna que permet la compra-venda local i internacional en només quinze minuts

bitcoin, monedes virtuals, caixer, Juanjo Ruiz
Juanjo Ruiz, utilitzant el primer caixer de monedes virtuals de Lleida. (Foto: Laia Dolcet)
L’empresa ImportMàtica de Lleida ha estrenat aquest dilluns el primer caixer de bitcoins de la demarcació. Es tracta d'una moneda virtual que no va lligada a cap compte corrent ni requereix d'identificació per comprar o vendre. El responsable de l'empresa ATMS Bitcoin, creadors d’aquesta iniciativa, Miquel Pavon, ha explicat que, amb aquest, Lleida esdevé la tercera capital d'Espanya en tenir un caixer bitcoin, després de Madrid i Barcelona. En breu es preveu la instal·lació de nous caixers a Girona, Tarragona i Andorra.


El bitcoin neix fa sis anys com una contrapartida del sistema monetari actual. Funciona com una xarxa de monedes virtuals que es gestiona per ella mateixa a través de codis informàtics, garantint així la màxima estabilitat i seguretat. Aquesta moneda permet tant la compra-venda local com internacional. En tan sols quinze minuts es poden realitzar operacions a tot el món, sense taxes ni canvis de divises.

És una moneda limitada, només n'hi ha 21 milions a tot el món, i sense deute. El valor de cada bitcoin és de 250 euros. Tot i això, Miquel Pavon preveu que d’aquí a deu anys arribi a 1 milió d’euros, podent ser també una inversió de futur.

El propietari de la botiga, Juanjo Ruiz, assegura que és el sistema més segur del món, ja que funciona a través de claus criptogràfiques que s’incrementen cada deu minuts, evitant així l’entrada de possibles hackers. Ruiz ha destacat que és l'oportunitat comercial de la moneda, en procés d’extensió, i la qual ja ha rebut l'interés de bancs com el BBVA.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat