Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida se suma a la commemoració del 8 de març reclamant la plena igualtat de gènere

En els discursos destaca la participació activa de la dona en l’àmbit associatiu i del voluntariat, ajudant a avançar la societat

Dia Internacional de la Dona,Lleida
L’acte del Dia Internacional de les Dones ha comptat amb l’actuació d’una formació de vent d’alumnes del Conservatori Municipal de Lleida. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Lleida s’ha sumat un any més a la celebració del Dia Internacional de les Dones. Les institucions i les entitats de la ciutat commemoren de manera unitària el 8 de març amb un programa d’activitats que té com a acte destacat la lectura d’un manifest a la plaça que porta el nom d’aquest dia, 8 de març. 

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, Ros ha afirmat que s’ha de seguir amb aquest Dia Internacional per aconseguir que la igualtat, que ja és efectiva en l’àmbit legal, ho sigui també a la pràctica. Ros ha exposat les dades d’un estudi recent en què s’indica que una dona ha de treballar onze anys i mig més que un home per cobrar la mateixa pensió i ha afegit que en els últims anys la bretxa salarial s’ha ampliat a un 24% entre els homes i la dones. El paer en cap ha posat en relleu la participació activa de la dona en l’àmbit associatiu i del voluntariat, amb una representació del 60%, contribuint en l’avanç de la societat.
 
La presidenta d’Afanoc a Lleida, Maite Montañés, ha estat la conductora de l’acte i la presidenta de Dona Balàfia, Jos Farreny, l’encarregada de llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha comptat l’actuació d’una formació de vent d’alumnes del Conservatori Municipal de Lleida, que han intercalat les peces musicals "Allegro del Concert a 6" de G. Ph. Telemann, "La Mission" d’E. Morricone i l'"Oda a l’Alegria" de Ludwig van Beethoven
 
A banda de l’acte institucional, aquest matí s’ha fet una caminada per la igualtat, amb arribada i sortida a la Seu Vella, i a la tarda s'han fet monòlegs, a càrrec del grup Onvaparar, al Centre Cívic del Secà de Sant Pere. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat