Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El PSC constitueix formalment la gestora que dirigirà el partit com a mínim fins a les eleccions municipals

El nou equip està integrat per set membres, entre el quals hi ha Sara Mestres i José Crespín, gendre d'Àngel Ros

Joaquim Fernández, Àngel Ros, Teresa Cunillera PSC, comissió gestora
Joaquim Fernández, Àngel Ros i Teresa Cunillera, durant la presentació de la comissió gestora. (Foto: Laia Dolcet)
Aquest divendres ha quedat constituïda la nova comissió gestora de l’Agrupació local socialista de Lleida, que dirigirà el partit, com a mínim, fins a les eleccions municipals. La comissió està presidida per Tere Cunillera i l'acompanyen Sara Mestres, Carmina Pardo, Guillermo Hervera, Judith Alcalà, Joan Antoni Boldú i José Crespín, gendre de l’alcalde.


A petició de l’Agrupació local de Lleida, la direcció del PSC va acceptar el passat dissabte constituir una comissió gestora per assumir la direcció del partit de Lleida després de la crisi oberta entre el paer en cap, Àngel Ros, i l’extinent d’alcalde, Marta Camps.

En el seu discurs, Tere Cunillera, que el mes de gener va renunciar a la primera línia de la vida política per donar pas a noves generacions, ha exposat que “aquesta me l’hagués volgut estalviar” però “la normalitat s’ha vist alterada per un fet desgraciat” i “no volia deixar el partit així”. La presidenta de la gestora ha esmentat en diverses ocasions el procés de “dolor” pel qual està passant el partit i també Lleida:  “La ciutat està molt adolorida”, ha dit. Tot i això, ha remarcat: “No podem continuar parlant de nosaltres mateixos en un moment en què la ciutadania té tants problemes.” Cunillera ha declinat parlar de la crisi institucional de l’Ajuntament, però de cara les eleccions municipals ha destacat:  “Tenim el millor candidat”.
 
Per la seva banda, el primer secretari de la Federació del PSC a Lleida, Àngel Ros, ha lamentat el "mal" que s’ha pogut fer als ciutadans i s’ha excusat pel que ha qualificat d’“espectacle”. Tot i això, ha afegit que el “crèdit” de la formació “compensarà el trasbals”. Així mateix, el secretari de coordinació territorial del PSC, Joaquim Fernández, ha donat tot el suport a Ros perquè, ara per ara, “no tenim arguments per desconfiar de la seva gestió”.

Cap pista sobre el número 2

Àngel Ros no ha volgut avançar quins seran els membres que conformaran la llista per a les eleccions municipals del 24 de maig i ha afegit que caldrà esperar als voltants del 20 de març per conèixer el número 2.

Antifrau i Anticorrupció continuen investigant

Ros ha exposat que els tècnics de l'Oficina Antifrau i de la Fiscalia Anticorrupció continuen recopilant informació econòmica com ara assentaments comptables i nòmines dels treballadors, els quals s’acabaran d’entregar aquest proper dilluns.  

Porta oberta a pactes amb tots els partits

Durant la presentació, l’actual alcalde de Lleida ha desmentit un possible pacte únic amb Convergència i Unió i s’ha mostrat receptiu a obrir converses amb tots els grups, també en el cas d’una hipotètica majoria absoluta: "Podem fer pacte amb CiU, ERC, ICV o també amb el PP. Amb Dolors López (candidata popular), per exemple, tenim una excel·lent relació”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat