Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Escac i...

Antifrau i Anticorrupció, acompanyats per Camps, irrompen a la Paeria en busca d'il·legalitats. Ros manté que no té res a amagar

Marta Camps,Àngel Ros,Ajuntament de Lleida,escorcoll
Camps i Ros, protagonistes de l'actualitat informativa de Lleida. (Fotos: Imma González i Carlos Bonfill)
Lleida va viure aquest dimecres una història de trasbals polític en un nou capítol de la pugna socialista protagonitzada per Àngel Ros i Marta Camps. A mig matí, tres tècnics de l’Oficina Antifrau i quatre membres de la Fiscalia Anticorrupció es personaven a les dependències de l’Ajuntament de Lleida per investigar possibles irregularitats administratives i despeses no justificades arran de la denúncia que va formular l’exprimera tinent d’alcalde, Marta Camps.


Acompanyats per Camps, els representants d’Antifrau es van presentar a les instal·lacions a la recerca d’indicis d’un presumpte delicte d’espionatge, tal com havia denunciat davant dels mitjans la regidora. Per la seva banda, la Fiscalia Anticorrupció es va emportar tota la documentació relacionada amb la concessió, pròrroga i condonació del deute que la Paeria va concedir a l’empresa adjudicatària de la discoteca Larida, Adaix de Negocios. Segons Camps, aquesta empresa va gaudir d’un “tracte de favor” en exonerar-la a través d’un decret d’alcaldia del pagament d’un deute de 280.000 euros. 
 
L’actuació va agafar per sorpresa Àngel Ros, que es trobava de viatge a Madrid. El paer en cap va haver de tornar d’urgència per afrontar la situació. En declaracions a la premsa, Ros va mostrar-se contundent, tot afirmant que es tracta d’una història de venjança: “Camps volia, amb el seu afany destructiu, la fotografia de funcionaris requerint informació a les dependències municipals i buscava, i segueix buscant, la meva destrucció política com la seva venjança, perquè la vaig destituir per pèrdua de confiança”.

L’alcalde va assegurar que no ha fet res il·legal i que la col·laboració amb la justícia és “total”. En relació amb les dietes, Ros va assegurar que “sempre he compaginat aquells ingressos que són legals compaginar, dins de la més estricta legalitat”. Pel que fa al complex Larida, el paer en cap va sortir al pas de les acusacions de l'extinent d'alcalde sobre els indicis de delicte en la condonació del deute de la discoteca: “L’any passat no hi havia temps perquè sortís a concurs i es va fer, dins del marc legal, una pròrroga”. 
 
Els partits clamen respostes
 
Davant dels esdeveniments, tots els partits polítics van empunyar l’espasa de Damocles i van exigir explicacions urgents. El candidat d'ERC, Carles Vega, va exigir a Ros que “deixi de fer-se la víctima” i “carregui amb les conseqüències si no s’han utilitzat bé els diners públics”. L’alcaldable per ICV, Eduard Baches, va apuntar que “s’està donant la pitjor imatge exterior que es pot donar com a ciutat” i va demanar una auditoria pública. Toni Postius, de CiU, també va demanar una comissió extraordinària i va reclamar la publicació de les factures, dietes i complements dels regidors de l’equip de govern de tot el mandat, així com també els certificats d’ingressos de l’Ajuntament de Lleida del paer en cap. Dolors López, la candidata del PP, va advertir que el seu partit demanarà responsabilitats polítiques si Antifrau troba indicis d’irregularitats.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat