Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les obres del Museu de la Ciència, del Clima i del Medi Ambient de Lleida, enllestides el juliol

Després de tres anys i mig, la Paeria reprèn les obres de l'equipament, que fins ara només tenia la fonamentació i una part de l'estructura de l'edifici

Museu de la Ciència,Joan Oró,obres,turó de Gardeny,
Visita a les obres del futur espai museístic destinat a acollir el llegat de Joan Oró. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Lleida finalment tindrà un Museu de la Ciència – Museu del Clima i del Medi Ambient al turó de Gardeny, després que la Paeria hagi reprès les obres d'aquest equipament amb pressupost municipal. Des de l'Ajuntament de Lleida preveuen que les obres estiguin enllestides el juliol.

Les obres, distribuïdes en dos projectes, consisteixen, d'una banda, en l’habilitació dels accessos des del barri de la Mariola i l’enjardinament de la zona de l’entorn de l’edificació i, d'una altra banda, en l’adequació de l’espai destinat a allotjar el llegat del científic lleidatà, Joan Oró. En aquest sentit, la Paeria acabarà les obres dels espais exteriors que rodegen la zona edificada associada al projecte inicial del Museu, així com les infraestructures i les construccions necessàries per a la posada en servei de l’edificació.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va explicar ahir durant la visita a les obres que es reinicia la segona fase del Museu de la Ciència – Museu del Clima i del Medi Ambient amb l’habilitació dels accessos des del barri de la Mariola, des dels costats laterals del turó i, també, des del Parc Científic i Tecnològic mitjançant un passeig enjardinat que descobrirà la Seu Vella i que es convertirà en un nou mirador. “Amb els nous accessos enjardinats es descobrirà una nova visió de Lleida, una nova perspectiva que no podem tenir des de cap altre lloc de la ciutat”, va destacar l’alcalde. En aquest sentit, el projecte esdevé també una nova forma per dinamitzar socialment, urbanísticament i estructuralment el barri de la Mariola a través d’una àmplia acció comunitària i participativa on estan implicades les administracions, el teixit associatiu i veïnal i la resta d’agents econòmics i socials del barri. 

També s'inicien les obres de construcció de l'Espai Oró, un espai museístic d’uns 300 m2 que acollirà el llegat Oró fins ara exposat a l’Auditori Municipal Enric Granados. “El Museu de la Ciència – Museu del Clima i del Medi Ambient serà un espai públic polivalent que permetrà la creació d’una gran zona verda a la ciutat i on s’interrelacionaran els quatre elements, aigua, terra, foc i aire”, va destacar l’arquitecte responsable de les obres, Toni Gironés.

L’Ajuntament de Lleida ha adjudicat a les empreses Romero Polo i MJ Gruas els dos contractes per completar aquesta segona fase de les obres del Museu de la Ciència. Romero Polo s’encarregarà de les obres de l’edifici per un cost total de 215.864 euros, mentre que MJ Gruas assumirà les dels accessos per 207.757 euros. Les obres podrien quedar acabades abans de l’estiu, després que fossin aturades des de fa tres anys i mig com a conseqüència de la paralització del pla de barris de la Generalitat, que finançava les obres. Fins ara només està feta la fonamentació i part de l’estructura de l’edifici i es preveu que aquesta segona fase estigui acabada abans de l’estiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat