Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida aprova el relleu de Marta Camps amb l'abstenció de CiU i PP

L'oposició critica que el conflicte ha generat una situació d'inestabilitat i de mala imatge a la ciutat

PSC,Ple,Marta Camps,
El PSC ha votat a favor del cessament de Camps, mentre que l'oposició s'ha abstingut. (Foto: Judit Gómez)
El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres els canvis al cartipàs municipal amb el relleu de Marta Camps com a tinent d'alcalde i portaveu del PSC i el cessament de Teresa Serentill com a directora de Serveis d'Urbanisme. Tots els membres del PSC, amb la destacada absència de Josep Barberà, hi han votat a favor i CiU i PP s'han abstingut en la votació. Abans de l'inici d'un Ple més tens de l'habitual, Àngel Ros ha evitat saludar Camps, i aquesta, que s'ha assegut a la primera bancada del PSC, on hi ha els regidors sense competències com a tinents d'alcalde, no ha votat en cap dels punts de l'ordre del dia. 


Durant el Ple, l’oposició ha criticat durament el conflicte que s'ha viscut durant la darrera setmana entre el paer en cap i Marta Camps. Així, el portaveu popular, Joan Vilella, ha insistit que s’ha provocat una situació d’inestabilitat a la ciutat de Lleida que va més enllà de la crisi de govern. Vilella ha exigit una explicació pública de les denúncies mútues i ha retret que s’hagi passat de puntetes en els aclariments sobre les despeses i les dietes.

Per la seva banda, el candidat a la Paeria per CiU, Toni Postius, ha qualificat la confrontació de “vergonya aliena”, afirmant que ha estat  “un espectacle mediàtic que no es mereixien els ciutadans”. Postius ha interpel·lat Ros i Camps retraient-los que “han oblidat la dignitat de la institució que representen" i que qui n’ha sortit perjudicat és el nom de la ciutat. El convergent ha aprofitat per demanar que es facin públiques a la web totes les factures i les dietes de l’equip de govern durant aquests quatre anys de legislatura i ha lamentat unes piulades a Twitter del nou tinent d’alcalde, Joan Gómez, dirigides a Marta Camps en què afirmava coses com “la hipocresia dels perdedors i egoistes”. Montse Mínguez, que s’ha estrenat com a portaveu del grup del PSC, ha assegurat que s’han donat totes les respectives explicacions.
 
“Tinc la consciència molt tranquil·la”

Davant de la tempesta, Ros s’ha defensat dient que a totes les institucions es produeixen aquestes situacions i ha assegurat que “era la meva obligació actuar”. El paer en cap ha agraït els onze anys de Camps al capdavant d’Urbanisme i ha afegit: “Tinc la consciència molt tranquil·la". Ros ha recordat que els canvis, els dos cessaments, no han afectat cap funcionari, ja que són un càrrec electe (Marta Camps) i un càrrec de confiança, referint-se a Teresa Serentill.

Mig centenar de persones protesten contra la modificació dels sous dels funcionaris

D'altra banda, el Ple ha aprovat la modificació dels sous dels funcionaris enmig dels xiulets de mig centenar de persones, entre personal de la Paeria i sindicats, que han protestat contra del canvi. La modificació té lloc a conseqüència d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia del Catalunya de l'any 2012 en què anul·lava diversos complements salarials en considerar-los poc equitatius. 

Per tal de complir la sentència, la proposta del grup municipal del PSC ha estat l'aplicació d'un "complement personal transitori" que afecta 170 treballadors de la Paeria, tant funcionaris com personal laboral. Els treballadors, però, rebutgen la modificació, ja que consideren que, a la llarga, suposarà una pèrdua de poder adquisitiu. En aquest sentit, els grups de l'oposició han reclamat que l'equip de govern els faciliti una relació de llocs de treball, una llista que, segons la regidora de CiU, Bea Obis, la reclamen des de 2009. Davant de les crítiques del personal assistent al Ple, l'alcalde ha insistit que cap treballador veurà rebaixat el seu sou.

La Paeria dissol l’EMU i crea l’Oficina Municipal d’Habitatge Social

La Junta de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha donat llum verda, amb els vots a favor del PSC i les abstencions de CiU, PP i el regidor no adscrit, a la transformació de l’organisme en l’Oficina Municipal de l’Habitatge Social, que s’integra a l’Ajuntament de Lleida, que gestionarà i promourà els habitatges socials de la ciutat. El canvi estava programat per a la propera legislatura, però s’ha avançat amb el cessament de Marta Camps. Segons Ros, la decisió ve motivada pel canvi de sensibilitat social que ha passat del sòl a l’habitatge i per les noves lleis de l’Estat sobre endeutament, que equiparen el deute de les empreses públiques a l’endeutament municipal.
 
El portaveu popular, Joan Vilella, ha criticat la dissolució a corre-cuita de l’EMU i ha exclamat que el deute de 71,3 milions d’euros que arrossega denota “el fracàs de la gestió de l’Ajuntament”. En la mateixa línia, Toni Postius ha exposat que l’organisme fa temps que està en fallida tècnica i que en quatre anys s’ha volgut negar la realitat. El convergent ha proposat declarar-la en concurs de creditors, una opció que Ros ha descartat rotundament.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat