Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Uns 500 estudiants es manifesten a Lleida contra l'Estratègia Universitària 2015 i el sistema de graus de tres anys

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans creu que la reforma suposarà un encariment del 71% de les carreres universitàries

manifestació,estudiants,UdL,
La manifestació ha finalitzat a la plaça Sant Joan amb la lectura del manifest. (Foto: Carlos Bonfill)
Uns 500 estudiants s’han manifestat aquest migdia a Lleida per protestar contra l’Estratègia Universitària 2015, que suposarà un encariment del 71% de les carreres, segons explica el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). La manifestació ha finalitzat a la plaça Sant Joan amb la lectura del manifest.


Els estudiants rebutgen la nova llei del ministre Wert, coneguda popularment com el 3+2, que consisteix a reduir els graus universitaris a tres anys i en augmentar el temps dels màsters en dos. Segons el Govern, aquesta iniciativa es vol igualar a la resta de països europeus.

El conjunt estudiantil creu que amb aquesta reforma es mercantilitza la universitat, ja que les classes populars no podran accedir a la universitat amb l’encariment que suposarà pagar un any més de màster. Els crèdits de grau són més barats que els de màster, passant dels 20 euros de mitjana als 60 euros en el cas dels màster. A banda de la pujada de preus, consideren que el nivell que aconseguiran no serà el suficient per accedir al mercat laboral, ja que creuen que el contingut de les assignatures serà més bàsic.

La Universitat de Lleida ha qualificat de baix el seguiment de l’aturada en la majoria dels centres, a excepció de la Facultat de Ciències de l’Educació, on el seguiment ha estat massiu. Al campus de Ciències de la Salut i al d’Agrònoms la normalitat ha estat absoluta amb la totalitat de les classes. Al campus de Cappont, la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social el seguiment ha estat massiu, on s'han fet només 4 de les 27 classes que hi havia previstes, mentre que a l’Escola Politècnica Superior i a la de Dret i Economia el seguiment ha estat baix. Al campus del Rectorat s’han fet 16 de les 20 classes previstes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat