Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els alcaldes de l'N-240 demanen al conseller Santi Vila un front comú per exigir a Foment una solució

No confien en l'acord del desdoblament de la carretera per l'AP-2 i per aquest motiu no descarten convocar algun tipus de mobilització

Prou Morts a l'N-240, N-240, Les Borges Blanques, desdoblament
Protesta que va efectuar la Plataforma Prou Morts a la N-240 el passat 17 de febrer. (Foto: Ajuntament de les Borges Blanques)
La Plataforma Prou Morts a la N-240 demana al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, un front comú per exigir al Ministeri de Foment una solució a l’alt nivell de sinistralitat que pateixen les Garrigues, així com un projecte definitiu que connecti el corredor que havia de comunicar el port de Tarragona amb el cantàbric. 

Els alcaldes de les Garrigues, el Pla d’Urgell i el Segrià exigeixen la redacció d’un projecte de desdoblament de l'N-240, ja que no confien en l'anunci de fa unes setmanes, quan es va acordar que els camions circularien per l’AP-2 amb bonificacions d’entre el 50 i el 35%. Per aquest motiu, segons va anunciar ahir l’alcalde de les Borges Blanques i president de la Plataforma Prou Morts a la N-240, no es descarta convocar algun tipus de mobilització si no s’arriba aviat a una solució.

A més, juntament amb la Cambra de Comerç de Lleida creuen que aquestes mesures perjudicaran el comerç i les empreses de la zona, ja que s'incrementarà el seu transport de mercaderies. Reclamen, amb la Diputació de Lleida, el desdoblament de la carretera per l'alta sinistralitat o, per contra, la gratuïtat completa de l'autopista entre la Conca de Barberà i el Segrià, per no sumar costos als transportistes.

D'altra banda, l’Ateneu Popular Garriguenc i el Col·lectiu Conca 22 valoren positivament l’acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Territori i Sostenibilitat per restringir el trànsit de camions per la N-240 entre Lleida i Montblanc i desviar-lo per l’autopista AP-2, segons van anunciar ahir també. Ambdues entitats consideren que guanyaran en fluïdesa i es disminuirà el nombre de morts a la carretera. Tot i així, pensen que els transportistes haurien de tenir el peatge gratuït o almenys una bonificació del 50% que anés augmentant cap al 100%.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat