Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Josep Giralt i Balagueró, nou director del Museu de Lleida

L'historiador balaguerí entrarà al Museu l'1 de març i dintre de cinc setmanes haurà de presentar una proposta de treball

Museu de Lleida,Mascarell,Àngel Ros,Joan Reñé,
La Comissió Executiva del Museu de Lleida ha estat presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. (Foto: Carlos Bonfill)
El que va ser director del Museu de la Noguera és ara el nou director del Museu de Lleida. Josep Giralt i Balagueró ha estat nomenat aquesta tarda per la Comissió Executiva del Museu de Lleida, que presideix el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, entre un total d’onze candidatures.


L’historiador balaguerí ocuparà el nou càrrec a partir de l’1 de març, tot i que començarà a desenvolupar la seva feina a mitjans d’abril, després de presentar el projecte que convertirà el Museu “en una instal·lació ambiciosa”, tal com ha explicat el conseller Mascarell. El primer encàrrec de Giralt serà parlar amb els patrons que componen la Comissió Executiva del Museu i presentar la seva proposta de treball, que consistirà en “organitzar el museu, projectar la seva figura, organitzar la feina interna del personal i vincular el Museu amb la dinàmica cultural de Lleida i la del país”.

Gràcies a la “seva capacitat per anar més enllà”, Giralt ha estat l’elegit entre els tres últims candidats, els quals han passat per diferents fases d’ençà que el 17 de desembre de 2014 es presentessin les bases del concurs a causa de la dimissió de la ja exdirectora Montse Macià. El conseller Mascarell ha volgut remarcar un cop més la “gran feina” feta per l’exdirectora, inclús durant aquests dies. Macià va deixar el seu càrrec després de quinze anys pels continus problemes amb el pressupost.

La Comissió ha valorat l’àmplia experiència de Giralt en la gestió de projectes en àmbits molt diversos de la cultura, des d’institucions museístiques fins a festivals de música, i l’alt grau de coneixement del teixit cultural de la zona, a més de la seva experiència com assessor en els continguts del Museu de Lleida, ja que va ser assessor científic del projecte museològic entre 2001 i 2006. Llicenciat per la Facultat de Geografia i Història i màster en Pirineus, Museologia i Gestió del patrimoni a la Universitat de Barcelona, durant més de 35 anys la seva activitat professional ha estat vinculada amb la museologia, a la història i a l’arqueologia medieval. Actualment és vicepresident del comitè executiu d’ICOM Espanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat