Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

GlobaLleida estrena una societat d'inversió amb 650.000 euros per a projectes emprenedors

D'entrada compta amb una desena d'inversors que poden destinar fins a 50.000 euros per projecte

GlobaLleida, societat d'inversió, Seu Vella
Representants institucionals, a la Canonja de la Seu Vella durant la presentació. (Foto: Hermínia Sirvent)
GlobaLleida ha impulsat una nova societat d’inversió per estimular la inversió privada a projectes amb possibilitats de creixement relacionats amb el territori. Inicia amb un capital social de 650.000 euros aportat per deu empreses vinculades a les terres de Lleida. 


El president de Repsol i de GlobaLleida, Antoni Brufau, va oficialitzar aquest divendres la presentació que va tenir lloc a la Canonja de la Seu Vella amb representants empresarials i d’entitats bancàries amb les quals s’han fet convenis per oferir els préstecs tous per als projectes. D’entrada, els inversors aportaran entre 25.000 i 50.000 euros per projecte, sense superar el 30% del total del pressupost per minimitzar el risc, i vendran les accions a posteriori, al cap d’uns tres anys. La societat multiplicarà el seu capital per l’efecte de les coinversions en els projectes empresarials d’alt potencial de creixement seleccionats, gràcies als convenis amb les xarxes de Business Angels i entitats financeres.
 
Segons Brufau, la voluntat del consorci és continuar creixent i que la societat d’inversors, amb capital privat, obri oportunitats a la gent jove de Lleida perquè tirin endavant els seus projectes i que, alhora, els inversors locals també hi inverteixin perquè la reversió de l’ocupació i l'economia es quedi al territori. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va remarcar que la nova societat contribuirà a potenciar aquesta emprenedoria, que té un bon exponent al Parc Científic.

La societat és operativa des del 31 d’octubre de 2014. En la seva fase inicial està organitzant aspectes de gestió interna i protocols de funcionament i captació de projectes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat