Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Diversos regidors de la Paeria demanen la dimissió de Marta Camps com a primera secretària del PSC local

L’extinent d’alcalde afirma que s'han denunciat despeses "amorals" però que "les irregularitats greus estan totes en mans de la justícia"

Marta Camps, Ajuntament de Lleida,
La regidora Marta Camps, abans d'entrar a la reunió on s'ha demanat la seva dimissió. (Foto: Laia Dolcet)
Diversos regidors del PSC han demanat aquest divendres la dimissió de Marta Camps com a primera secretària de l'Agrupació del PSC de Lleida. La petició s’ha sol·licitat durant la reunió conjunta de la Comissió Executiva local i del grup municipal socialista. En aquest sentit, en declaracions als mitjans, Camps ha afirmat que aquesta l'haurien de fer efectiva els òrgans superiors de Barcelona i que, si es vol tirar endavant, caldrà justificar-ne bé els motius.


Marta Camps ha assenyalat que és conscient que probablement sigui la fi de la seva carrera política però que “la decisió la vaig prendre fa molts mesos” i que, per davant de tot, “cal salvaguardar la institució".

La regidora manté que la seva destitució com a tinent d'alcalde s’ha fet sense cap argument objectiu i que, si es tractava d’un tema personal, no entén per què s’han “carregat” les persones que dirigien tècnicament la Regidoria d’Urbanisme a la vegada que s’ha anunciat la dissolució de l’EMU.

L’extinent d’alcalde s’ha mostrat contundent afirmant que “les irregularitats greus estan totes en mans de la justícia”. Segons la regidora, tot el que s’ha exposat fins ara són despeses que “no he dit que siguin il·legals sinó amorals”. A més, ha assegurat que l’alcalde “torna a mentir”. A tall d’exemple, ha afirmat que en el cas de les dietes de gairebé 12.000 euros en un viatge a la Fira de Hannover no hi figurava cap despesa vinculada a l’estand, tal com s’ha assegurat en un comunicat d'alcaldia.

Segons Camps, mai no ha disputat l’alcaldia a Ros i el paer en cap “vol portar la situació a la batalla personal per un tema d’ambició política” quan, segons apunta, “el problema és una discrepància de fons sobre la manera de gestionar l’Ajuntament i els diners públics”. Camps considera que “situar la disputa a un tema personal o d’amistats és immoral i enganyar la ciutadania”. 

Unitat al partit

L’alcalde de Lleida i primer secretari de la Federació del PSC, Àngel Ros, ha expressat a la sortida de la reunió que "l’actual situació no afecta la unitat al partit i de la seva militància". El paer ha manifestat que no creu que la situació pugui afectar el procés electoral.

Al llarg de la setmana vinent, està prevista una nova reunió de la Comissió Executiva de l'Agrupació del PSC en la qual es podria prendre decisions sobre el futur de Camps.

Els partits exigeixen explicacions en públic

Ros va convocar aquest divendres una reunió d’urgència amb diversos representants polítics de CiU, PP, ERC, ICV, MES i la CUP. L'alcalde va exposar internament els motius del cessament de Marta Camps com a primera tinent d’alcalde, així com de la seva mà dreta Teresa Serentill, tot mantenint la “falta de confiança” com a raó principal.  Davant els interrogants que queden en una espiral d’acusacions i contraacusacions, els partits exigeixen una auditoria pública. El paer en cap va assegurar que aquest mes de març s’entregarà la liquidació de comptes municipals, no només als partits amb representació (CiU i PP) sinó també a la resta de candidats a les municipals.

En declaracions a 7accents, Eduard Baches, candidat per ICV a la Paeria, va exposar que “en aquests propers mesos ens trobarem al mig d’un fangar de declaracions i contradeclaracions que no beneficien l’estabilitat a la ciutat”. Baches va assegurar que aprofitar la crisi interna del PSC simplement com una oportunitat electoral “és una equivocació", ja que “el problema és de la ciutat, de manca de transparència i participació”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat