Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Camps-Ros: guerra oberta

El paer en cap es querella contra l'extinent d'alcalde després que aquesta l'hagi acusat de practicar una política de "dubtosa legalitat" i realitzar "despeses desorbitades i obscenes"

Marta Camps, destitució, roda de premsa
Marta Camps, en roda de premsa aquest dijous després de la seva destitució. (Foto: Laia Dolcet)
Marta Camps ha comparegut aquest dijous per donar explicacions sobre la seva fulminant destitució. En declaracions als mitjans de comunicació, la regidora socialista ha lamentat les formes emprades per Ros en apuntar que la decisió es va filtrar abans a la premsa i als treballadors de la Paeria que a la seva pròpia persona, sense esperar a parlar-ho amb l’Executiva de l’Agrupació local del PSC.


Camps ha volgut deixar clar que es tracta d’un enfrontament de caire polític i no d'un tema personal: “Això no va de traïcions, de lluites pel poder o la cadira ni d’amistats truncades”. Segons l'edil, “no hi ha cap motiu objectiu que justifiqui la meva destitució unilateral i fulminant” com a responsable de la Regidoria d’Urbanisme ni com a màxim dirigent del PSC local. Apunta que l’“excusa” s’ha basat en una publicació calumniosa i falsa contra la família i la seva persona i que no ha rebut cap suport ni ha vist cap interès per esbrinar si hi havia quelcom de veritat. “Aquí sí que m’he sentit traïda i hi ha una qüestió personal”, ha assegurat. La socialista ha exposat que aquest final és la consecució d’un “linxament polític” a causa de discrepàncies de fons sobre la manera de fer política, agreujades per la qüestió nacional de Catalunya.

“Política de dubtosa legalitat”

La regidora socialista ha parlat d’un “mal ús de les atribucions” de l’alcalde amb la connivència de la majoria de regidors del grup, basat en “pressions i coaccions i ignorant la jerarquia institucional” i, fins i tot, “ocultant-me informació amb un estil de fer política de dubtosa legalitat”. Camps ha anat més enllà afirmant que, d’un temps cap aquí, l’Ajuntament s’ha convertit en una mena de “coto familiar i clientelar”, unes pràctiques que va començar a denunciar internament a la Paeria l’abril de 2014.

“Despeses desorbitades i obscenes”

La ja exprimera tinent d’alcalde ha detallat que el “punt àlgid” de la situació es remunta quan demana empara al secretari general i a l’interventor per diverses irregularitats i usos inadequats dels diners públics. Entre les irregularitats, que assegura haver posat en coneixement dels organismes judicials, hi ha dietes per valor de 1.500 euros d’un viatge oficial a la Xina que l’Ajuntament va realitzar conjuntament amb la Universitat de Lleida, unes despeses considerades innecessàries perquè el desplaçament i l’allotjament, en teoria, ja estaven pagats. En l’àmbit de protocol, la regidora també ha mostrat unes factures per valor de 36.000 euros en la compra de corbates i fulards de disseny, unes despeses que, si bé cal valorar la seva legalitat, són “desorbitades i obscenes”.
  
Camps assegura que compta amb el suport de bona part de la militància però que “tothom no reacciona igual enfront de les pressions”.  Tot i això, reafirma que vol continuar al PSC i que davant d’aquest conflicte està tranquil·la: “Em puc esperar qualsevol cosa però, conscientment, no tinc res de què penedir-me”.

Camps, que ha comparegut sola davant de la premsa perquè “no vull que cap dels meus col·laboradors pateixi cap tipus de represàlia per part de l’alcalde i del seu equip”, ha manifestat que sovint se li ha ocultat informació i s’ha sentit “espiada i controlada”. Apunta que mesos enrere van desaparèixer diverses factures de mòbil d’ella i de dues col·laboradores seves.
 
Aspiracions polítiques

També avui, una hora abans de la compareixença pública de Marta Camps, Àngel Ros ha exposat que la destitució de Camps es deu a una “pèrdua total de confiança”, una confiança que ha anat minvant el darrer any i mig. Segons l'alcalde, l’actitud de Camps canvia després de l’anunci el 2011 de tornar-se a presentar a les eleccions: “Va anar allunyant-se des del punt de vista professional i polític i va donar moltes mostres de desconfiança”. Ros apunta que en la reunió d’ahir dimecres del grup municipal socialista la resta de regidors van demanar un canvi de portaveu, una decisió que no va acceptar en un inici però que es va precipitar amb l’arribada d’un document notarial per part de Camps “amenaçant-me de portar-me als tribunals si era destituïda”. El paer en cap exposa que "segurament" les ambicions de Camps eren “a un termini massa curt” i que, si no hi estava d’acord, hagués pogut presentar-se a les eleccions primàries.

En aquest sentit, Marta Camps explica que la destitució s’hagués pogut esperar al 20 de març, dia de la votació de l’assemblea del partit. Pel que fa a les seves aspiracions polítiques, la regidora socialista exposa que “no ha qüestionat la candidatura de Ros” i que, en cas contrari, “m’hagués presentat a les primàries”.

Acusacions als tribunals

Davant de les acusacions, Ros s'ha mostrat ferm i ha afirmat que és "curiós" que, després de deu anys de ser la seva mà dreta, sigui ara, un cop destituïda, quan treu a la llum suposades irregularitats. A més, ha assegurat que l'edil no tenia potestat per avalar les dietes del seu viatge a la Xina i que la partida de corbates i fulards també havia estat votada per ella. El paer en cap ha exposat que "són calúmnies, injúries i falsetats indignes" i ha afirmat que aquest divendres portaran les acusacions als tribunals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat