Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Crònica d'una destitució anunciada

Les desavinences personals entre Àngel Ros i Marta Camps decanten la balança cap al primer, que amb la destitució de la seva antiga mà dreta aparta l'únic membre del PSC que li discutia l'alcaldia

Marta Camps,Àngel Ros,Oriol Oró,Dia de la Ciutat,Fira de Sant Miquel,7accents
Marta Camps i Àngel Ros, a l'estand de '7accents' a la Fira de Sant Miquel. (Foto: Arxiu)
Una decisió inesperada que hom esperava, però no ahir ni de la manera que es va produir. Una informació filtrada amb excessiva celeritat a un mitjà de comunicació de la ciutat que, al seu torn, difonia immediatament la notícia via Twitter feia esclatar la bomba informativa del dia cap a les vuit del vespre. Quan Ros es va voler fer enrere, ja era massa tard; la notícia havia corregut a la velocitat de la llum per les xarxes socials. D'aquesta manera, Camps era cessada fulminantment com a tinent d'alcalde i portaveu socialista. S'acabava així una història plena d'encontres i desencontres entre l'alcalde de Lleida i la que havia estat la seva mà dreta durant més de deu anys al capdavant de l'Ajuntament de Lleida.

La tensa relació entre Ros i Camps va començar ara fa un any i mig, quan l'actual alcalde de Lleida va anunciar la seva candidatura a la reelecció com a paer en cap. De fet, Camps aspirava a liderar la llista municipal del PSC a l'Ajuntament de Lleida després de la renúncia d'Àngel Ros a presentar-s'hi de nou, anunci que havia fet el mateix Ros els dies previs a les darreres eleccions municipals. Aquest fet va separar immediatament l'alcalde i la seva primera tinent d'alcalde, que van iniciar un tens pols palès, per exemple, en els canvis de recorregut dels busos urbans, assumpte assumit per Marta Camps en primera instància per acabar passant a mans d'Àngel Ros de manera unilateral. El distanciament entre Camps i Ros, però, era inversament proporcional a l'aproximament entre l'alcalde i Montse Mínguez, que ràpidament va saber guanyar-se el lloc que li havia "cedit" la regidora d'Urbanisme.

Tanmateix, aquesta mala relació s'havia agreujat en els darrers mesos. En primer terme, Marta Camps no hauria acceptat encapçalar la llista del PSC per Lleida al Parlament de Catalunya ni al Congrés del Diputats. A més, una entrevista en exclusiva concedida per Camps al setmanari 7accents treia a la llum pública el canvi d'actitud de Ros respecte de Camps, davant del qual la primera tinent d'alcalde de la Paeria argumentava que "l'Ajuntament no és ni pot ser la seu d'una colla d'amics i ni molt menys un club de fans". Ara bé, el fet determinant que ha marcat el sorprenent desenllaç d'ahir va ser una informació publicada per El Triangle que relacionava Marta Camps amb la privatització de l'enllumenat públic de Lleida a càrrec d'una empresa relacionada amb el cas Gürtel. Camps responia hores després amb una petició judicial de rectificació. Ara bé, el mutisme i la manca de suport dels seus companys de partit i, també, de la Paeria van fer esclatar Marta Camps, que insinuava a Nació Lleida que aquesta notícia tenia el seu origen en una filtració del propi alcalde.

Ahir al vespre, després de conèixer-se la decisió d'Àngel Ros de cessar Marta Camps, la ja extinent d'alcalde emetia un comunicat duríssim lamentant la decisió de Ros i acusant-lo d'intentar destruir-la progressivament com a represàlia per no haver volgut apartar-se de les aspiracions polítiques que tenia a la Paeria. Aquest comunicat era seguit per un altre de l'Ajuntament de Lleida, fred i sense concessions, en què Ros justificava la seva decisió "en una progressiva pèrdua de confiança al llarg del darrer any", anunciava la dissolució de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) i avançava el cessament de Teresa Serentill, mà dreta i amiga personal de Camps, com a directora dels Serveis d'Urbanisme.

De totes maneres, el plat fort encara havia d'arribar. En declaracions a Lleida Televisió hores més tard, Ros emulava Juli Cèsar parafrasejant el seu famós "Tu també, Brutus?" en sentir-se "absolutament traït" per la regidora d'Urbanisme, qui acusa d'haver-lo amenaçat amb "emprendre accions legals" contra ell i d'haver-li enviat "requeriments escrits amenaçants aquest mateix estiu". Declaracions contundents d'un Àngel Ros més compungit i nerviós de l'habitual posteriors a l'enèsima visita de Marta Camps al notari per tal de redactar un advertiment a l'alcalde i anteriors a la roda de premsa d'aquest matí per part de la regidora.

Caldrà esperar ara a conèixer quin és el següent pas de Marta Camps, periodista de formació i profunda coneixedora de tots els temes interns que afecten l'Ajuntament de Lleida. Què diria Juli Cèsar en aquesta situació?

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat