Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Centenars de persones reviuen la tradició del Ranxo de Ponts

El municipi reparteix prop d'11.000 racions d’escudella de pagès

Ranxo, Ponts,
Diverses autoritats remenant les peroles que contenen el tradicional Ranxo. (Foto: Diputació de Lleida)
Ponts ha reviscut aquest dimarts la tradicional festa del Ranxo amb la presència de centenars de persones de dins i fora del municipi. Es tracta d’una celebració centenària que té lloc el darrer dia abans de l'inici de la Quaresma i en què els visitants, armats amb olles i bols, s’emporten a casa una ració d’escudella de pagès, un àpat elaborat amb carn de porc, de vedella i xai, cols, patates, cigrons i fideus. Segons explica la llegenda, aquesta festa emula l'antiga costum d'oferir aquest menjar als pobres.


La cocció del Ranxo s'ha iniciat de ben matí amb l’objectiu de tenir enllestides les prop d'11.000 racions elaborades a partir de 1.500 quilos d'ingredients distribuïts en una seixantena d'olles.  

Després de la rebuda institucional, les autoritats lleidatanes han remenat simbòlicament les peroles i s’han traslladat davant del consistori per participar en l’acte de benedicció i degustació del Ranxo. “Es tracta d’una festa popular, tradicional i molt arrelada al municipi i al seu entorn que posa en valor un dels elements que forma part de la nostra cultura i que ens fa ser com som i sentir-nos orgullosos”, ha destacat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.
 
La Diputació destina 300.000 euros a Ponts 
 
La Diputació de Lleida ha concedit 300.000 euros al municipi de Ponts en els darrers quatre anys per donar suport a accions i projectes d’àmbits diversos. Així ho ha explicat aquest dimarts Joan Reñé, que ha assistit a l'esdeveniment. Entre d'altres iniciatives, l'import ha servit per a la realització de diverses reposicions al cementiri, per al manteniment de la llar d'infants o per actuacions en carrers, entre d'altres despeses de caire ordinari.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat