Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les obres del centre de recerca en biomèdica únic a Catalunya, quasi acabades

L’edifici, situat a Torrelameu, basarà la seva activitat en la recerca, l’experimentació i la docència en l’àmbit de les ciències de la salut

salut,biomèdica,porcs,Torrelameu,
El nou Centre de Recerca Biomèdica Avançada (CREBA) estarà enllestit a la primavera. (Foto: Diputació de Lleida)
Les obres de construcció del Centre de Recerca Biomèdica Avançada (CREBA), situat al costat de les instal·lacions del Centre d’Estudis Porcins de Torrelameu (CEP), ja es troben en la fase final. L’estructura de l’edifici està totalment finalitzada i ara ja s’està acabant d'omplir l’interior de l’equipament amb l’objectiu que pugui obrir portes a la primavera.  


La Diputació de Lleida, juntament amb el Departament de Salut i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), va projectar la creació del Centre de Recerca Biomèdica Avançada (CREBA) amb l’objectiu de convertir-se en l’equipament de referència a nivell de Catalunya en la investigació biomèdica amb porcs.
  
El centre és un equipament creat per a la investigació i la formació biomèdica, que basarà la seva activitat en la recerca, l’experimentació i la docència en l’àmbit de les ciències de la salut. L’edifici consta d’una planta semisoterrada de 207 m2 de superfície útil, una planta baixa de 778 m2, uns 110 m2 en coberta per a instal·lacions i uns 650 m2 d’urbanització.
 
A Catalunya no existeix cap instal·lació de característiques similars, i la seva ubicació al costat del Centre d’Estudis Porcins de Torrelameu, on es realitzaran les tasques de criança, recepció i control d’animals d’experimentació porcina, dóna encara un valor afegit més. Un cop el centre entri en funcionament, començaran les activitats a les seves instal·lacions. Els primers a estrenar-les seran cirurgians que provaran els equips mèdics quirúrgics per tal d’experimentar i familiaritzar-se amb ells.
 
El centre també estarà obert a altres possibilitats, que inclouran estudis relacionats amb les especialitats mèdiques com la cardiologia intervencionista, la traumatologia, l’oftalmologia i altres àrees de coneixement.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat