Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les escoles Pardinyes i Joan Maragall participen en un programa educatiu especialitzat en fruita i comunicació

És la "segona onada" del projecte Escoles Magnet, amb què col·laboren Fruitcentre, el Magical Media i la UdL

alumnes,escola,Magnet,Pardinyes,
Alumnes de P3 de l'escola Pardinyes de Lleida treballant amb pomes en el marc del programa Magnet. (Foto: Ares Valdés)
L’escola Pardinyes i l’escola Joan Maragall de Lleida s’endinsen en un projecte educatiu de quatre anys per desenvolupar programes educatius compartits amb l’IRTA i, en concret, el Fruitcentre, el Magical Media i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL. Es tracta de la "segona onada” del projecte Escoles Magnet, que promou la Fundació Jaume Bofill i el Departament d’Ensenyament, que té com a objectiu innovar en l’educació i crear escoles especialitzades en una temàtica, en aquest cas, la fruita i la comunicació.


Magnet és un programa que involucra centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat, convertint aquests centres educatius en centres de referència. Arreu de Catalunya són set les escoles involucrades en aquest projecte, que es troba inspirat en les magnet schools americanes. A Lleida, el projecte Magnet s’ha iniciat a l’escola Joan Maragall amb la col·laboració del Magical Media i la Facultat de Ciències de l’Educació i la de Lletres de la UdL i a l’escola Pardinyes amb Fruitcentre de l’IRTA i l’ETSEA de la UdL.

En el cas de l’escola Pardinyes, el projecte es basa en un enfocament competencial dels aprenentatges amb la ciència com a eix vertebrador, sobretot a partir de l’estudi del cicle de la fruita. El lema de l’escola és: “Terra de fruita, compromís amb la ciència”. En el cas de l’escola Joan Maragall de la Bordeta, el projecte estarà centrat en la competència audiovisual. El lema de l’escola és: “Una altra manera d’aprendre i comunicar”. El director dels centres IRTA, Simó Alegre, ha explicat que volen “despertar la curiositat dels estudiants i enriquir la seva capacitat d’anàlisi, tant com la seva capacitat per treure conclusions”.

A totes les matèries que s’imparteixin als alumnes s’hi veurà reflectida la iniciativa, adequant la matèria a totes les assignatures. A banda de la implicació dels professionals en el projecte, els quals aniran a l’escola a compartir experiències amb els alumnes, aquests visitaran tant el Fruitcentre com el Magical Media amb sortides programades.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat