Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Toni Postius presenta la candidatura a la Paeria beneït per Artur Mas

El president de la Generalitat defensa els ajuntaments com a estructures d'Estat necessàries perquè Catalunya pugui exercir la seva sobirania

Toni Postius, Artur Mas, candidatura, CiU
El candidat a la Paeria per CiU, Toni Postius, i el president de la Generalitat, Artur Mas. (Foto: Dani Martínez)
El candidat a la Paeria per Convergència i Unió, Toni Postius, va oficialitzar ahir la seva candidatura a la sala petita del Teatre de la Llotja, recolzat pel president de la Generalitat, Artur Mas. Postius, que s'estrena com a cap de llista per arrabassar l'alcaldia a Àngel Ros, va centrar el seu discurs en les potencialitats de Lleida com a ciutat i va referir-se a la “diàspora” de lleidatans que, malgrat estar ben formats, “no han pogut fer de Lleida una opció de vida”, un fet que va admetre haver-lo motivat a endinsar-se en el món de la política.


Al llarg de més de mitja hora de discurs, el candidat convergent va referir-se a Lleida com a la capital dels impostos i va exposar que cal invertir les prioritats: "No és moment de fer un nou museu de la ciència o del ferrocarril quan tenim persones amb dificultats per pagar la llum i la calefacció". Sobre el procés sobiranista, el convergent va encomiar els assistents a unir-se a l'oportunitat de canvi com a país" , tot emfatitzant que "Lleida no es mereix tornar a passar vergonya amb un alcalde que impedeix votar una moció de suport al 9-N". 

Per la seva banda, Artur Mas va constatar que és un moment complex en què el país "s'hi juga molt". Relacionant les eleccions municipals del 24-M amb les del 27-S, va assegurar que les primeres seran clau per al procés sobiranista: "Els ajuntaments són estructures de país i d'Estat que ja tenim i que hem de tenir perfectament al dia si volem que Catalunya pugui arribar a exercir la sobirania". El president va tenir temps per a donar consells al jove candidat: "Et faran la traveta i la punyeta, però somriu i mira endavant perquè, al final, els objectius s'ho valen". En aquest sentit, va etzibar irònicament: "He après a menjar-me uns quants gripaus, comença a fer dieta".  

En un dels seus últims actes com a regidor a la Paeria, Joan Ramon Zaballos va aprofitar per agrair els quatre anys com a representant de CiU al consistori i va assegurar que “no han estat fàcils”, sobretot davant d’una majoria absoluta del PSC al govern municipal. Zaballos va agrair a Toni Postius que agafi el seu testimoni i va referir-s’hi com “una persona amb ganes de ser alcalde, capacitat i sacrifici”.
 
Mig centenar de persones es manifesten contra el Consorci

D'altra banda, aprofitant la compareixença del president de la Generalitat, a crits d’“Artur Mas, a quina mútua vas” i “en diuen democràcia, però és privatització”, una cinquantena de persones es van manifestar davant de la Llotja contra el nou Consorci Sanitari. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat